Oorsprong namen

van Ooyen

Verspaget

Voorouders

van Ooyen

Verspaget

Broers & Zusters

van Ooyen

Verspaget

Jeugdjaren

Jo

Nellie

Jo & Nellie

verkering

gezin

Broers & Zusters
Van Ooyen & Verpaget
Vorige.
Volgende.
Startpagina.
Tante Joke

Tante Joke (Johanna, Petronella, Josefina) is geboren op dinsdag 24 juni 1914 te Woensel Eindhoven en overleed op jonge leeftijd op 1 maart 1963 te Eindhoven. Ze trouwde met Albert Senders en kreeg twee kinderen, Ria en Willy.
In het Groot Eindhoven van 13 december 1989 zond mevrouw de Lepper een klassen-foto in van klas 3 en 4 van de lagere school in de Houtstraat. Volgens haar staat tante Joke op deze foto. Onduidelijk is waar. Als ik naar haar opsomming kijk zou het meisje vierde van links of  vierde van rechts tante Joke kunnen zijn.
Mama vertelde ons dat zij goed kon leren en dat zij ook sportief was in haar jonge
jaren. Zij kon o.a. Schaatsen. Hier-mee werd bijna  haar oor er afgereden.
Zoals elk kind van het gezin had zij ook een scheldnaam. Omdat zij altijd een puistje op haar neus kreeg noemde men haar meelbultje. De vermoedelijke oorzaak van dat puistje was, dat een non haar op school met een haak aan een stok, om de raam te openen, aan haar neus omhoog heeft getrokken.
Geheel rechts tante Joke met haar jongere broer Cor en haar jongere zus Nellie, ons moeder, die haar plechtige Communie deed. De kleding voor hen werd gemaakt door tante Marie.
Joke boven wonen. Ria kon goed leren. Ik kan me nog herinneren dat papa haar wel eens hielp met taal, denk ik. Volgens mij ging het over wanneer het “dt”op het eind van een werkwoord was.
In januari 1949 vertrokken wij naar de Zebrastraat nr. 35 in Tivoli.
In hun verkeringstijd tante Joke samen met mama in het stadswandelpark op een prullen-bak en voor het radio-monument.
Toen wij in 1942 bij ome Corrie in de Pastoriestraat gingen inwonen kwam tante Joke met haar gezin in ons huis, Slagerstraat 36, wonen. Ongeveer 1943 gingen wij bij haar boven wonen. Na enige tijd hebben onze ouders geruild en ging tante
Tante Joke, tante Marie achter de kinderwagen met Fonny en mama op de Demer. Dan met bontkraag, en haar “nichtje” Treesje Zimmerman. Hun gezamenlijke oma was Marie de Laat, de baakster “Mie Vospakket”, die na het overlijden van haar man, Adrianus Franciscus Verspaget, hertrouwde met de sigarenmaker Zimmerman.