Oorsprong namen

van Ooyen

Verspaget

Voorouders

van Ooyen

Verspaget

Broers & Zusters

van Ooyen

Verspaget

Jeugdjaren

Jo

Nellie

Jo & Nellie

verkering

gezin

Verkering
Jo van Ooyen en Nellie Verspaget
Vorige.
Volgende.
Startpagina.
Papa en mama in het begin van hun verkeringstijd.
Tijdens hun verkeringstijd, die zeven jaar duurde, hadden zij veel contact met tante Netta en ome Henk Günther. Zij woonden in de Pastoriestraat op nummer 73. Omdat ome Henk fotografeerde en zelf foto’s ontwikkelde, zijn er van hun verkeringstijd veel foto’s. Papa kon
het goed vinden met ome Henk. Dat kwam o.a. door zijn politieke belangstelling. Volgens mama heeft papa zich hun gehele verkeringstijd “netjes” gedragen; waar ze hem dankbaar voor is.
Wel ging hij wel eens kienen als hij mama naar huis had gebracht. Daar kwam ze achter toen hij met zijn laatste kwartje de hoofdprijs, een twaalfdelig servies, gewonnen had. Ook bracht hij iedere avond repen chocolade mee. Zelf snoepte hij ook flink. Dat bleek bij het uitwassen van zijn slagersjas. Zijn zakken zaten vol kwatta-bonnetjes. Later bleek dat hij deze kwatta-repen bij het winkeltje ging halen, waar zijn moeder op de pof boodschappen deed. Toen zijn moeder klaagde over de rekening, kreeg zij als antwoord: “Maar jullie Jo komt hier iedere dag chocolade repen halen”. Het winkeltje waar opoe wekelijks op de pof haar boodschappen deed.
Onze ouders met tante Netta op banjoles in de boogie-woogie tijd van de dertiger jaren. Ze hadden ook originele invallen in die tijd in de Pastoriestraat.  Laten we eens van kleding verwisselen. Wat een vermaak in die tijd.
Onze ouders met Henkie van tante Netta. Van hem hielden zij,  als was het hun eigen kind. Overal namen ze hem mee naar toe. Zo ook naar familie in Den Bosch. Van ome Bart mocht hij zo veel zoute haringen eten als hij wilde. Hij at er maar liefs zeven op. Verder wat plaatjes van mama.
Links foto’s die waarschijnlijk in Den Bosch zijn genomen. Eerste vooraan Nelleke vd Veerdonk, Henkie, Ria en Mies vd Veerdonk achterop mama.
Dan mama met Henkie en tante Netta. Verder voorop Nelleke, Henkie, mama met daarachter tante Netta, tante Clara en ome Frans Verspaget.