Oorsprong namen

van Ooyen

Verspaget

Voorouders

van Ooyen

Verspaget

Broers & Zusters

van Ooyen

Verspaget

Jeugdjaren

Jo

Nellie

Jo & Nellie

verkering

gezin

Broers & Zusters
Van Ooyen & Verpaget
Vorige.
Volgende.
Startpagina.
Ome Corry

Ome Corry is op vrijdag 6 augustus 1915 geboren. Op 13 augustus 1938 trouwde hij met Lisa Swinkels, die geboren is op dinsdag 26 juni 1917. Zij overleed op 26 januari 1999 en werd ruim een en tachtig jaar oud.
Zoals iedereen in hun gezin had hij een scheldnaam. Ze noemden hem de  “brandspuit”. Dit kwam omdat hij als klein manneke zo hoog mogelijk tegen de muur stond te plassen. Op donderdag 5 september 2013 overlijdt ome Corry.
Met zijn 98 jaar werd hij de langst levende van het gezin Verspaget-Denkers. Zie
uitvaart.
Ome Corry temidden van zijn zusjes. Links van hem Nelly, die haar Communie deed en rechts van hem Joke. Al jong had hij als hobby tekenen en schilderen. Dit stilleven schilderde hij toen hij 14 jaar oud was. Later zouden er nog vele volgen. Na z’n schooltijd moest ook hij gaan werken en werd huisschilder.
Ome Corry in z’n jonge jaren met een hoed en handschoenen.
De bruiloft van ome Corry en tante Lisa. Naast de officiële statie foto, poseren ze ook buiten met zijn schoonouders.
Poseren met de feestgangers.
Mama staat 3e van links, dan tante Joke, tante Coba met daarachter ome David. Geheel rechts met fototoestel ome Frans en 3e van rechts is tante Clara. Links onder zit volgens mij Fonny, de zoon van tante Marie.
Ome Corry en tante Lisa gaan of komen terug van het buiten poseren.
De familie helpt een handje met het dragen van de bloemen. Op de foto voor het ouderlijk huis herken ik 2e van links papa en 3e van rechts tante Clara met daarnaast ome Frans.
Tante Lisa en ome Corry kregen zes kinderen  Hier Bebbie en Ria.
Dan in 1950 vanaf links Ria met Ino, Annie, Frank en Beppie met Jos. In deze tijd liepen wij van Tivoli naar de Bennekel omdat Frank zijn communie deed. Mama had voor hem een opdraai auto (T-ford) gekocht, die ik ook wel heel mooi vond.
Ome Corry heeft naast zijn reguliere schilderwerk ook veel “gekarweid”. Het laatst stond hij in het verf-magazijn bij Philips. Hij had veel last van zijn rug en onderging verschillende operatie. Als hij bij ons op bezoek was, kon hij niet lang zitten en moest hij gaan staan van de pijn.
Tante Lisa had een geweldig goed geheugen. Zo wist zij alle data van de verjaardagen van neven, nichten en hun kinderen.
Hier tante Lisa en ome Corry 50 jaar getrouwd. In deze tijd toerden zij nog volop met hun auto. Nog een schilderij van hem dat mama van hem gekocht heeft.
Na het overlijden van tante Lisa nam hij zijn blinde buurvrouw altijd mee naar het restaurant, de Hert. Hier zag hij iedere donderdag  mama bij het kienen.