Oorsprong namen

van Ooyen

Verspaget

Voorouders

van Ooyen

Verspaget

Broers & Zusters

van Ooyen

Verspaget

Jeugdjaren

Jo

Nellie

Jo & Nellie

verkering

gezin

Broers & Zusters
Van Ooyen & Verpaget
Vorige.
Volgende.
Startpagina.
Zij was ruim negen jaar toen haar vader stierf. Hier zit ze (3e van links op de grond) in de 5e of  6e klas van de lagere school aan de Fellenoord
Ze ging al eerder dan toegestaan bij Philips werken. Tussen de middag moest ons moeder voor haar een biefstukje halen, omdat zij die “paardendrel” (paardenvlees) niet lustte.
Molenheide 17 mei 1924, een foto van de turnvereniging met tante Netta, zittend op een stoel. Mama zeven jaar zit links op de grond. Zij mocht samen met ome Corry in het midden en tante Joke rechts op de grond mee op de foto. Omdat zij zo kattig was, werd zij thuis “Net serpent genoemd.”
Hier een modieuze mooie vrouw. Toen zij het uitmaakte met Piet Bastiaans, was hij zo overstuur dat zijn moeder bij opoe kwam praten. Later kreeg zij verkering met Henk Günther. Toen zij van hem in verwachting raakte, was hij plotseling uit Eindhoven verdwenen. Ome Jo van de Veerdonk kwam er achter dat hij bij een schilderbedrijf  van zijn familie in Den Bosch werkte. Toen de geboorte van onze neef  Henkie naderde, ging zij naar tante Betsie om te bevallen. Hij is op 5 mei
1930 in Den Bosch geboren.
Op de Burgerlijke stand werd hij ingeschreven met Johannes, Hendrikus, Franciscus Verspaget en hij werd vernoemd naar ome Jo van de Veerdonk, de man van tante Betsie.  Hier Henkie als baby.
Ome Jo heeft ome Henk overgehaald toch eens naar zijn kind te komen kijken. Het resulteerde er in dat tante Netta en ome Henk, Heinrich Günther, op 26 juli 1930 trouwde in Den Bosch. Zij gingen wonen in de Pastoriestraat te Eindhoven naast de kruidenier Pardoel. Volgens hun huwelijksakte was ome Henk 21 jaar, was hij geboren in Mannheim Pruisen en was hij de zoon van Adolf Günther en Marta Agnes Schneider.
Henkie, later Hans, in winterkleding en aan de hand met tante Netta. Henkie op de fiets. De school in de Schoenmakerstraat, hoek  Pastoriestraat waar Henkie op de kleuterschool gezeten heeft. Hij heeft ook in België en Duitsland op school gezeten.
Onze ouders hadden tijdens hun verkering veel contact met hen.
Papa beschouwde ome Henk als z’n  eigen broer.
Tante Netta in de tijd dat ze Henkie naar opoe brachten en in Eindhoven uitgingen. Ome Henk was een voortreffelijk worstelaar en behaalde verschillende prijzen.
Later in Duitsland was hij samen met zijn zoon Hans scheidsrechter. Ook zijn zoon Hans beoefende daar de worstel sport. Hij werd kampioen van Zuid-West Falen.
                            (foto’s in serie)      

Tante Netta, Wilhelmina, Nicolasina, Francisca Verspaget is geboren op zaterdag 28 september 1907 in het café op de hoek Woenselse markt en Kinsbergenstraat. (Zie akte) Zij overleed op 4 februari 2001 te Oberhausen.
Tante Netta
Klik op ‘t onderstreepte voor het indrukwekkende levensverhaal van ome Henk en zijn gezin.
Henkie met ‘t dochtertje van de buren. Dan met ‘n poesje en andere kinderen uit de buurt.
In deze tijd was ome Henk een schildersbedrijf begonnen. De buurt waarin ze woonden, Pastoriestraat / Verwerstraat was zijn eerste en laatste karwei in Nederland.