Oorsprong namen

van Ooyen

Verspaget

Voorouders

van Ooyen

Verspaget

Broers & Zusters

van Ooyen

Verspaget

Jeugdjaren

Jo

Nellie

Jo & Nellie

verkering

gezin

Broers & Zusters
Van Ooyen & Verpaget
Vorige.
Volgende.
Startpagina.
Tante Marie

Maria, Francisca, Cornelia Verspaget werd geboren 13 december 1903 te Woensel. Zie haar geboorteakte, waarin wordt vermeld dat haar vader chauffeur is. Zij overleed 21 april 1938 te Amsterdam door een motorongeluk. Ze was ruim 13 jaar toen haar vader overleed.
Van tante Minet mocht zij voor coupeuse leren.
Op 9 juni 1927 trouwde zij met de notariszoon en violist Fons van Stekelenborg, waar zij op 7 januari 1936 van scheidde.
Tante Marie in 1931 aan de piano en bij de vogelkooi.
Ze woonden bij zijn ouders. Ons mama, elf jaar oud, werd iedere vrijdag uit school gehouden om bij de notaris de ramen te lappen.
Haar werd dan een veel te grote schort omgedaan. Voor de buitenwereld mocht tante Marie, als echtgenote van een notariszoon, buiten de ramen niet lappen.
Daarna heeft tante Marie met hem bij haar tante Minette gewoond. Tante Marie ging regelmatig naar de bioscoop, waar zij bevriend raakte met een vrouw. Toen zij haar ontevredenheid tegen haar uitte, zei zij: “Waarom ga je niet naar Amsterdam; ik ken wel iemand voor jou.” Zij ging er op in, scheidde van haar man en ging met haar zoontje Fonny samenwonen met een oudere vriend, Frits Fuchs. Haar man, was zo kwaad, dat hij de gang van tante Minette vernield heeft.
Tante Marie samen met ome David, als dienstplichtig soldaat (+ 1932).
Dan in een stoel, met haar poes en samen met mama, haar jongste zus.
In Amsterdam ging zij altijd zwemmen en kwam daar een jongere badmeester tegen, waar zij bevriend mee raakte.
Dit was misschien wel de oorzaak dat Frits Fuchs voorstelde om eens
zonder kind met de motor te gaan toeren. Op de Haarlemmerweg heeft hij een bus rechts gepasseerd en botste toen op een bakfiets. Tante Marie raakte een van deze auto’s en werd meters de lucht in geslingerd. Zwaar gewond werd zij naar het ziekenhuis gebracht, waar haar benen geamputeerd moesten worden. Zie het krantenbericht.
Ze wilde niet verder leven en smeekte om een spuitje. Ze werd 34 jaar oud.
Mama is met ome Frans, ome David en tante Netta, die toen in Antwerpen woonde naar de begrafenis in Amsterdam geweest.
Hier samen met haar zoontje op de motor, waarmee zij verongelukt is. Enkele foto’s van onze neef Fonny, die opgevoed werd bij een kinderloze zuster van tante Lisa de vrouw van ome Corry. De klassenfoto is van 1938 in het derde leerjaar.
Op een communiefeest bij ome Corry in de Pastoriestraat heb ik hem eens ontmoet. Hij was soldaat en speelde op een mondharmonica. Later kwam hij eens bij ons in Tivoli op bezoek. Hij was een handelaar en wilde aan ons een wasmachine verkopen.
Hij had ook contact met ome David. Fonny (Alphons) van Stekelenborg werd geboren op 19 december 1928. En is maart 1991 overleden.