Oorsprong namen

van Ooyen

Verspaget

Voorouders

van Ooyen

Verspaget

Broers & Zusters

van Ooyen

Verspaget

Jeugdjaren

Jo

Nellie

Jo & Nellie

verkering

gezin

Broers & Zusters
Van Ooyen & Verpaget
Vorige.
Volgende.
Startpagina.
Tante Betsie

Tante Betsie (Elisabeth, Maria, Antonia) werd geboren op 13 augustus 1901 te Woensel.
Zij overleed op 6 december 1993 te Den Bosch.
Op haar 15e jaar overleed haar vader en werkte zij al bij Philips.
Zij trouwde met Jo (Johannes, Hendrikus) van de Veerdonk, geboren 12 maart 1897 te Vught en overleden 11 juni 1967 in Den Bosch.
Als wij in Den Bosch waren, gingen we soms ook bij tante Betsie en ome Jo op bezoek. Ik kan me nog herinneren dat ik in de keuken zat te eten en gekookte peertjes kreeg.
Eens was Jopie, die net zo oud als ik is, bij ons op vakantie. We bouwden dan in de tuin een tent. Als zij met m’n zussen boven was, sloop ik naar boven en maakte dan spookgeluiden.
Ome Jo en tante Betsie met hun kinderen.
Dan twee foto’s dat ons mama bij hen op bezoek is. Op de laatste foto is ook Henkie (later Hans) Günther er bij.
Met Mia had os mama een bijzondere band. Zij kwam regelmatig bij ons op bezoek. In oorlogstijd toen zij in het sanatorium lag schreven zij brieven naar elkaar.
Mies de oudste dochter van tante Betsie en haar dochtertjes Liesbeth en Dorine.
Mies trouwde met Piet
Hoogestijn, die bij tante Clara en ome Frans in de kost was. Zij woonden in Eindhoven en later in Veldhoven. Zij kwamen regelmatig bij ons op bezoek. Piet was dol op de huzarensalade van onze
ouders. Mies kwam ook regelmatig door de week op visite. Zij rookte player sigaretten. Soms kreeg ik er wel eens een van haar.
Later op ‘n avond gingen papa, zijn broer ome Janus en ik met de auto naar een voetbalwedstrijd in de Vliert kijken. Na afloop gingen we bij tante Betsie nog even buurten. Het werd nog gezellig toen zij samen met papa en z’n broer een cognacje dronken. Ik vond het ook altijd gezellig als zij samen met ome Jo bij ons
op visite waren.
Mama met tante Betsie, die haar 85ste verjaardag viert.
Beppie en Yvonne hebben tante Betsie tot haar dood verzorgd. Zij kochten samen een huis en namen hun moeder in.
Veel later, toen Beppie en Yvonne bij mama in de Horst op visite waren, vertelden zij dat ook hun ouders progressief gezind waren. En dat hun moeder wel eens de internationale zong.
Ome Jo was bij opoe Verspaget in de kost toen ze verkering kregen.
Opoe had veel moeite het loon van tante Betsie kwijt te raken. Dit zorgde er voor dat hun voorgenomen huwelijk de verhouding tussen moeder en dochter ernstig verstoorde.
Ome Jo kon goed zingen en was bij een zangkoor. Zijn standaard uitdrukking was: “Niewaar?” Hij was baas bij de Gruyter in Den Bosch.
Mama heeft ome Jo lang als haar vader beschouwd. Ze had heel veel op met haar oudste zus en haar kinderen. Het oudste nichtje, Mies was slechts negen jaar jonger.