Oorsprong namen

van Ooyen

Verspaget

Voorouders

van Ooyen

Verspaget

Broers & Zusters

van Ooyen

Verspaget

Jeugdjaren

Jo

Nellie

Jo & Nellie

verkering

gezin

Broers & Zusters
Van Ooyen & Verpaget
Vorige.
Volgende.
Startpagina.
Een jaar later, op vrijdag 21 mei 1971 overleed ome Janus op 63-jarige leeftijd bij mij thuis in de Waleweinstraat 34 te Eindhoven. Tijdens het kijken naar een voetbalwedstrijd op televisie werd hij onwel. Hij kreeg het benauwd, rende naar buiten, kwam terug en zei tegen tante Ali: “Ik moet afscheid nemen, ik ga dood”. Toen uiteindelijk de plaatsvervangend huisarts kwam, wilde hij hem in zijn arm een injectie geven. Met een vloek zei hij: “te laat”. Hij liet nog wel een ziekenauto komen, om ome Janus naar het Diaconessen ziekenhuis te brengen. Ik ben met tante Ali achter de ziekenauto aangereden.
Daar aangekomen werd ons door de ambulance-verpleger te kennen gegeven dat het beter was een begrafenisondernemer te waarschuwen. Tante Ali en ik zijn toen naar haar huis in de Schoenmakerstraat gereden en daar heb ik de DELA gebeld.
Nadat zij wat slaap spullen had gepakt, zijn we naar papa en mama in Tivoli gereden. Met onze mededeling, dat ome Janus overleden was, vloog mama gillend de keuken in. Daarna zijn we nog naar hun kennissen in Tivoli, de dikke en zijn vrouw gegaan. Om daarna naar huis te gaan, waar tante Ali met ons de nacht heeft doorgebracht. De volgende dag ben ik mee naar haar huis gegaan, waar we de vertegenwoordiger van de DELA en de pastoor van de Petrusparochie te woord hebben gestaan. Geruime tijd ben ik recht vanuit mijn werk even bij tante Ali langs gegaan om te kijken hoe het met haar ging.
Hier worden de laatste handen geschud.
‘s Avonds hebben wij met de gehele familie en bekenden uitbundig feest gevierd bij de Ambassadeur aan het Lodewijk Napoleonplein.
Op de derde foto, vierde van links, staat de eerste overleden man van Jo Vos-Louwers. Zij is een latere collega van mij geweest. Met uitstapjes van de ROC trekken wij altijd met haar en haar man Jan op.
Op de tweede foto wordt ome Janus de hand gedrukt door niet alleen een collega, maar ook een goede vriend, die de dikke werd genoemd. Hij kwam met zijn vrouw ook op hun verjaardagen. En hij woonde ook in Tivoli.
Als laatste onderdeel het een voor een afscheid nemen van de jubilarissen. Later bleek dat op de tweede foto staat een bekende van onze dochter Nicole staat.
Met de uitvaart liep met haar achter de auto naar de Petruskerk, waar hij ook begraven is.
Dit is de laatste voetbalpool van ome Janus. Het zijn voorspellingen voor het weekend 22 en 23 mei 1971.
Hij mocht de uitslag niet meer meemaken.
Tante Ali overleed 12 maart 1982. Zij was toen hertrouwd met Ed Hoefeyzers, die door een hersenbloeding in Peppelrode terecht kwam. Bij tante Ali werd eerst nog een onderbeen geamputeerd. Daarna kwam zij ook terecht in Peppelrode. Kort daarna overleed zij ten gevolge van een hersenbloeding. Tot zijn dood in 1983 hebben wij Ed in Peppelrode bezocht en zijn vooral financiële zaken behartigd.