Corry & Willy

Gezin

Voorouders

Methorst

Kievit

Methorst

Jeugdjaren

Zusters

Corry

Families

Van Ooyen-Verspaget

Startpagina.
Vorige.
Volgende.
Gezin
Willy van Ooyen en Corry Methorst
Dinsdag 25 mei gaan we met Nel en Karel naar Bergen op Zoom.          (Filmpje)
Hé, hier zijn leuke winkels. En een in het voormalig Postkantoor. We lopen verder naar de St. Gertrudiskerk, oftewel  de Peperbus. Den Enghel was in m’n diensttijd een bioscoop. De ambtenaar kijkt verbaast dat ‘t ons gelukt is in ‘t stadhuis binnen te komen.
Als ‘n jolige Brabander poseren bij Antoon van Duinkerken  voor ‘t stadhuis. Dan lopen we langs de Maagd richting Markiezenhof. Maar we komen eerst langs de Maria-hoek met meubels die bij de Markiezenhof niet zouden misstaan.
Bij binnenkomst worden we door deze portier verwelkomd. Het bleek ‘n dvd te zijn. Aan de poorten viel ons de versiering op. Tijdens m’n militaire dienst moest ik met m’n web achteruit deze achteringang inrijden. Ik moest de wacht, die de munitie-opslag daar bewaakte, hun avondeten brengen.
Karel kijkt uiteraard wat hier op ‘t menu staat. Dan verlaten we de prachtig gerestaureerde Markiezenhof.
Na de lunch bij V&D lopen we weer de stad in langs ‘t voormalig Militair Hospitaal en de boom met ‘n gedicht om bij de Lieve Vrouwe poort of Gevangenpoort uit te komen.
Nu gaan we op zoek naar de voormalige Wilhelmina kazerne, waar ik in m’n diensttijd gelegerd was. Hier stuiten we op ‘n carnavals monument van de Bouw club Krabbekweekers, waar een man ons adviseerde om naar de oude  getijden watermolen te gaan. Waar we even rusten op ‘t bankske.
Na wat zoeken kwamen we bij de nu volledig ingebouwde voormalige Wilhelma Kazerne. Wat nu een Centrum voor de Kunsten is.
Omdat we nog tijd over hebben besluiten we ook nog Roosendaal te verkennen. Na wat winkels en monumenten die geïnspireerd zijn door de carnaval pauzeren we in ‘n park bij ‘t station.
In Eindhoven gaan we weer naar de Bengel. Voor dat op de bus stappen bekijken we de nieuwe fietsenstalling.