Corry & Willy

Gezin

Voorouders

Methorst

Kievit

Methorst

Jeugdjaren

Zusters

Corry

Families

Van Ooyen-Verspaget

Startpagina.
Vorige.
Volgende.
Gezin
Willy van Ooyen en Corry Methorst
2010
Op dinsdag 23 februari wachten op de trein om met Nel en Karel naar Roermond en Maastricht te gaan.
Met ‘t parapluutje op ‘t Munsterplein in Roermond, waar we de Munsterkerk bekijken. Dan is ‘t koffietijd met uiteraard een lekkere Limburgse vlaai tegenover de kerk met z’n rijke geschiedenis.    (
filmpje)
Voor dat we onze route lopen gaan we eerst naar de lunchroom Kroon , waar Karel gewerkt heeft. Even kijken hoe we weer op de route komen. Dan fotograferen we ‘t “Raethuys”. Nel en Corry hebben overleg. Dan gaan we naar de Sint Christoffelkathedraal en de Minderbroederskerk. Om daarna naar Maastricht te gaan.
In Maastricht gaan we eerst bij V&D lunchen. Daarna langs historische gebouwen lopen we naar ‘t Vrijthof met zijn Sint Servaas basiliek. Maar eerst wat foto’s bij die kunstwerken van de carnaval.
Na de basiliek wandelen naar ‘t voormalige Hoofdwacht met een museum en de archeologische vondsten bij opgravingen rond de Basiliek. Daarna wandelen over ‘t Vrijthof  naar de andere kant van de stad.
Als we op ‘t plein voor het stadhuis aankomen, valt ons meteen het beeld met de vlam op. Het is van Johannes Petrus Minckelers, de ontdekker van ‘t steenkoolgas. Een ambtenaar bood aan van ons een foto op ‘t bordes te maken. En hij regelde voor ons dat we het stadhuis van binnen mochten bekijken.
Dan wandelen we door ‘n modern winkelcentrum en over de Maas met zicht op de Servaasbrug naar het station. We dineren bij de Bengel in Eindhoven.