Corry & Willy

Gezin

Voorouders

Methorst

Kievit

Methorst

Jeugdjaren

Zusters

Corry

Families

Van Ooyen-Verspaget

Startpagina.
Vorige.
Volgende.
Gezin
Willy van Ooyen en Corry Methorst
Dinsdag 13 april gaan we met de vrienden van de ROC Ehv naar Den Bosch. We beginnen in de Raadskelder met koffie en ‘n Bossche Bol. Wim en Anja zijn er vandaag ook bij. De gids zal ons de onbekende plekjes van Den Bosch tonen. Maar we krijgen eerst uitleg op de markt waar Jeroen Bosch gewoond heeft. Dan het Rozemarijnstraatje met verderop ‘t pand opgebouwd met stenen van de oude stadmuren.  (filmpje)
Manneke pis van Den Bosch, die gewaarschuwd zou hebben voor aankomend gevaar. We wandelen langs de Binnen Dieze naar ‘t Armenhuis. Om daarna naar de Chocolade Company gevestigd in ‘n smal oud pand. Via de Jeroenbosch tuin laat de gids onze mooie plekjes achter de Hinthamerstraat van Den Bosch zien.
Zoals ‘t pand de Drie halve manen. Op de Parade krijgen we uitleg over de St. Jan. O.a. dat de toren er als eerste stond. Dan is ‘t tijd voor de lunch in de Raadskelder. Hierna maken we ‘n rondvaart over de Binnen Dieze.
Onderweg stappen we uit om de Bastionder te bezoeken. Het vestingwerk met z’n super kanon dat onbruikbaar bleek. Na weer ingescheept te zijn varen door de Binnen Dieze terug naar de Uilenburg.
Dinsdag 20 april gaan we met Nel en Karel hofjes bekijken in Haarlem.      (filmpje)
We komen er aan op ‘t Art Nouveau station. Als eerste bekijken we ‘t Hofje van Staats, waar we van die mevrouw binnen mochten kijken. Vervolgens lopen we langs ‘t hofje van Noblet.
Dan gaan we ‘n zeer goed verzorgde sandwich eten bij ‘t restaurant Zuidam bij de molen de Adriaan. Voor de draai-brug over ‘t Spaarne staat ‘n flinke bries. Maar na ‘t passeren van enkele motorboten gaan we naar ‘t Teylershofje.