Corry & Willy

Gezin

Voorouders

Methorst

Kievit

Methorst

Jeugdjaren

Zusters

Corry

Families

Van Ooyen-Verspaget

Gezin
Willy van Ooyen en Corry Methorst
Vorige.
Volgende.
Startpagina.
1996
In april krijgen we op het RIVB het bericht dat de dochter van de directeur tijdens haar PABO-stage in Edinburgh, Schotland op 4 april onverwacht overleden is.
Wij bezoeken de zeer emotionele Mis in de St. Andrieskerk  te Nuenen.
Op 30 mei trouwt Marco, de zoon van onze vrienden Karel en Nel Koenders met Brigitte.
Frans en Leny nodigen ons op 1 juni uit voor een feestje. Frans werd 60 jaar en gaat officieel met pensioen en Leny was ook jarig.
Van donderdag 8 t/m zaterdag 17 augustus gaan we naar Cornwall in Engeland.
Na ontvangst met de bekende Limburgse vlaai in hotel de Valk in Heerlen, vertrekken we richting Engeland.               (filmpje)
Na een stop voor de lunch bij Thieu, waar we vanaf de weg een grote “botenlift” zagen liggen, bereikten we om 5.30 uur de Euro-tunnel onder het nauw van Calais. Als eerste
zagen we een boorkop als monument.
Het terrein, waar personenauto's , bussen en vrachtwagen gesorteerd worden. De treinen “shuttles” staan al klaar voor vertrek. De bus voor ons draait de shuttle in.
Naast ons staat een shuttle voor vrachtwagens. Deze is alleen voorzien van een hekwerk. De chauffeurs hebben wel een aparte verblijf ruimte. Op aangeven van ‘t personeel aansluiten, de noodluiken en deuren van de bus open, handrem aan en blokken voor de wielen. Dan sluiten de sluiten de tussenwanden van de
shuttle zich en zet de shuttle zich in beweging . Naast de bus kan gelopen worden en met een druk op de knop gaat de deur open naar het volgende compartiment.
Na 35 minuten zijn we in Engeland en toeren we door Kent en z’n hopschuren met die typische witte torentjes.
Onze eerste overnachting  is in “The Russell Hotel te Maidstone.
Vrijdag 9 augustus vertrek uit ons hotel, waar we volgende week weer overnachten.
We gaan naar Bath. Maar eerst bezoeken we Windsor Castle. Onderweg van de bus naar het kasteel komen we ‘n meisje in Victoriaanse klederdracht tegen.
Net op tijd en de juiste dag!
Voor ‘t ceremonieel van het aflossen van de wacht.
Even wachten op onze chicken-burger voor dat terug naar de bus gaan om de middag door te
brengen in Bath met z’n vele bloemen. De stad was in de Romeinse tijd al een kuuroord. De “Pump Room” gebouwd door de Romeinen en gevuld met bronwater.