Corry & Willy

Gezin

Voorouders

Methorst

Kievit

Methorst

Jeugdjaren

Zusters

Corry

Families

Van Ooyen-Verspaget

Gezin
Willy van Ooyen en Corry Methorst
Vorige.
Volgende.
Startpagina.
Zaterdag 10 augustus verlaten we ‘t Limpley Stoke Hotel te Bath. Onderweg naar Dunster over smalle wegen met hoge heggen en overstekend vee, waarvoor zelfs stoplichten zijn geïnstalleerd.
We bezoeken het plaatsje Dunster met z’n “Butter Cross, Castle, High Street en Yarn Market”.
Wel klein , maar dit is de “garen-markt” (yarn). Na Dunstee rijden door de “moors”naar Barnstaple. Bij Sanders lederwaren eten we een Sand-wich. Vanwege de regen zien we niets van ‘t stadje. Wel zien we een door de bliksem kromgetrokken ijzeren kerktoren.
Zondag 11 augustus met het vaste groepje, vlnr. Peter, Annie, Corry, Gerrit en Mientje op het strand van Newquay. De vlag waarschuwt voor snel opkomend water. Na ons bezoek aan de zee aquaria een plaatje van de hangbrug.
Vanaf de boulevard in de diepte het strand met de talloze surfers. Na het bewonderen van bloemrijke ver-gezichten en historische rijkdom keren we terug in het Barrowfield Hotel te Newquay Cornwall.
De tafeltjes staan weer gedekt voor ons diner. Samen met Annie en Peter zaten we achterin aan tafel nr. 49 en werden heel vriendelijk bediend door Tracy. Vlug nog ‘n bakje koffie op de kamer en dan naar “Sax Appeal” voor een “ouderwets”gezellige dans avond.
Maandag 12 augustus maken we een dagtocht door Cornwall. Onderweg zien we veel ruïnes van oude tin-smelterijen, die ontstonden door de uitvinding van de stoommachine in Redruth. Maar eerst bezoeken we Cornish Glodsmiths met naast de vele juwelen de auto van geheimagent 007 in ‘t “Gold Fingers Café”.
Dan bezoeken we St. Ives met z’n drooggevallen haventje, dat we alleen te voet of met een taxi-busje konden bereiken.
Corry en Gerrit bekijken de activiteiten op ‘t strand. Voor we verder gaan een plaatje van dit bloemrijke straatje.
Land’s End, ‘t uiterste puntje van Engeland. Corry voor het eerste en laatste café. Om bij dit punt te komen, moest wel entree betaald worden.
Hierna bezoeken we St. Michael’s Mount. Vanwege ‘t hoge water moesten we overgevaren worden.
Een gezicht over ‘t haventje van St. Michael’s Mount naar ‘t vaste land vanaf de ingang van de kapel. Een laatste plaatje van ‘t in de 12e eeuw gebouwde  Benedictijner klooster, dat verwant is met  “Mont St. Michel” in Normandië in Frankrijk.