Corry & Willy

Gezin

Voorouders

Methorst

Kievit

Methorst

Jeugdjaren

Zusters

Corry

Families

Van Ooyen-Verspaget

Gezin
Willy van Ooyen en Corry Methorst
Vorige.
Volgende.
Startpagina.
1967                                           (foto’s 1965 t/m 1967 in serie)
Op zaterdag 14 januari wordt bij onze buren, familie van de Vijfeijke, hun zoontje Marc geboren. Kees en Marietje Vijfeijke woonde bij ons schuin boven.
Op dinsdag 24 januari wordt bij onze vrienden Ria en Jack Janssen hun dochtertje Marieke geboren.
17 februari, Corry krijgt haar rijbewijs. Zij stapte meteen in ons fiatje en reed alleen naar haar moeder in de Cornelis Bloemaertstraat. Bij een klant, die zelf rijles volgde, had ze het over onze nieuwe auto. En ging ook bij deze rijschool op rijles. Zij slaagde de eerste keer. Op donderdag 18 mei gaat Corry voor de eerste keer naar de verloskundige. Corry is dan drie maanden in verwachting.
Maandag 22 mei moest ik voor herhaling opkomen in militaire dienst. Ik moest me melden bij de Mobiele Colonne in de legerplaats Crailo. Hier de toegangspoort. Dan de eetzaal, waar ik de eerste de beste dag weer geconfronteerd werd met de militaire gedragsregels.
Tijdens de medische afhandelingen was ik opgetrokken met enkele
onderofficieren. Zij nodigden mij uit in de onder-officiersmess om te gaan eten. Ik was net begonnen aan een spiegelei, toen een sergeant-majoor op me afkwam en riep: “Hoe haal je het in je hoofd om hier te komen eten!” Ik kreeg geen kans om het uit te leggen dat ik was uitgenodigd. Ik kon m’n spiegeleitje laten staan om naar de manschappen eetzaal te vertrekken.
Op de kamer kwam ik te liggen onder ‘n “slapie” die heel hard snurkte.
Omdat m’n rooie strepen bij afzwaaien in 1959 eraf waren gehaald, liep ik rond zonder strepen. Op ‘n gegeven moment kwam de sergeant naar mee toe en en zei: “Wel beuren voor eerste klas en geen strepen op doen!” Dus moest ik snel deze op m’n mauwen naaien.
Iedere morgen traden we aan op de àppel plaats. Om daarna naar ‘n theorie lokaal te gaan waar we onder andere uitleg kregen over radioactiviteit. We moesten ook even een blauw stukje dat radio actief was vast houden.
Later gingen we naar de garages voor een rij-opdracht of de auto af te gaan wassen bij de oefentoren.
Om te beginnen moest ik op een drietonner van het merk Continental (zie pijl) een test afleggen. Met z’n tweeën moesten we met een korporaal mee naar de garages. Hij vroeg wie het eerste wilde. Ik reageerde meteen dat ik wel als eerste wilde.
Dit omdat ik dan voor dat we de weg opgingen dan al wist hoe alles werkte. M’n maat was het er meteen mee eens. Ik had aan z’n gezicht al gezien dat ie het een beetje benauwd
had. De korporaal stelde voor om ook de brandweerauto te proberen. Maar daar bleek ik te klein voor. De stoel was niet te verstellen. Zodat ik met het ontkoppelen achter het stuur stond. Toen het testen voorbij was, kregen wij vrije rij-opdrachten. Als maat had ik toen een beroeps-chauffeur, die mij liet rijden. In Rhenen aan de Rijn hebben de vrachtwagen verstopt, zodat we een potje konden biljarten.
Om half tien was het koffietijd. We gingen dan naar de kantine. Er werden dan ook al zo vroeg gehaktballen verkocht. Een keer werd in de kantine voor ons een gezellige avond georganiseerd. Trea Dops en Rita Corrita traden op. Trea had het moeilijk met haar pianist. Met het liedje “Lekker bakje koffie” van Rita liep het wat uit de hand. Een soldaat, die iets teveel gedronken had ging het toneel op. Tijdens een oefening in samenwerking met de
Burgerbescherming (BB) door Nederland moest ik in een kleine colonne dienstplichtigen ophalen, die voor gewonde moesten spelen. In Arnhem stapte de buurjongen Reini Koens bij mij achterin. Al deze dagen sliepen wij in onze vrachtwagens. Daar deze auto voorin een bank had kon ik hierop slapen. Achterin was ‘t te koud.