Corry & Willy

Gezin

Voorouders

Methorst

Kievit

Methorst

Jeugdjaren

Zusters

Corry

Families

Van Ooyen-Verspaget

Gezin
Willy van Ooyen en Corry Methorst
Vorige.
Volgende.
Startpagina.
1966
                                                   
(foto’s 1965 t/m 1967 in serie)
Corry met een houtje in haar mond tijdens het uien snijden. Om na het eten, de radio aan, lekker een romannetje lezen. Achter bij de berkenboom in de gezamenlijke tuin aan de Eindhovenseweg.
Bij onze achterdeur, waardoor ik met de scooter  snel naar
binnen reed, toen er een zwerfhond bij ons in de tuin lag. De ouders Bakermans kwamen met Els en Bas bij ons op bezoek. Met het binnen laten liep er een rotweiler achter hen aan. Omdat mevrouw Bakermans net uit het ziekenhuis was, door een beet van de hond van hun buren, vroeg ik verwonderd: “Is die hond van jullie?” Dat was niet het geval. En hebben wij de hond maar achter in de tuin gelaten met water en brood. De volgende dag hebben wij
contact opgenomen met de dierenbescherming. Maar die kwamen niet naar Aalst. Toen maar naar de politie. Uiteindelijk na een paar dagen kwamen ze kijken. Toen de agent de hond zag, maakt hij de holster van z’n pistool los. Door de politie kwam de dierenbescherming hem toch ophalen.
Poseren op de Lambretta. Corry met Els voor de open haard. En ikzelf met het tasje van de kodak fototoestel, van Frans Aarts, dat ik tezamen met twee helmen geruild had tegen m’n Sparta brommer.
Een laatste foto van onze scooter voor het prieel, dat wij gebruikte als slaapkamer. Onze buren de familie Delissen krijgen hun tweede kind. Bij hen op verjaardag stond, volgens de Limburgse traditie, de tafel vol met taart. Ook werd een fles cognac naast me neergezet, zodat ik zelf kon inschenken. In het voorheen huis van doker Wachters woonden wij met
vier gezinnen. Boven ons woonde de familie de Vries en schuin boven de familie Vijfeyken. Allen werkten bij Brabantia. De beneden buurman Delissen was assistent personeelschef. Ronny de Vries werkte op afdeling verkoop en Ceesje Vijfeyken werkte in het verkoopmagazijn.
Omdat we een autootje konden kopen, heb ik in juni m’n rijbewijs gehaald bij een collega van m’n werk, die in z’n vrije tijd een rijschool had. We kochten ‘n fiatje 850 bij de garage op ‘t Karel de Grote plein.
We keken we ervan op toen de verkoper de auto met een hand uit de rij trok. Net of ‘t een pakje boter was.
Corry voor de kerk tijdens het huwelijk in februari van Ria en Piet van Veldhoven.
Met hen gingen we op de bonnefooi naar Italië op vakantie. We wilden naar de kust. Maar in Milaan werd het in die richting zo
donker dat we maar naar het Gardameer gegaan zijn. Onderweg op de Brennerpas. Ria en Corry klimmen! Een plekje om te plassen?! Wij samen bij het Gardameer. Op de achtergrond het Fiatje 850. De 1000 km controle-beurt heb ik in Italië moeten laten uitvoeren. Met behulp van het controlebeurtboekje heb ik het de garagehouder uit kunnen leggen. Maar het was wel een reis met hindernissen. We wilden in Zwitserland overnachten. Maar er was nergens plaats. Hebben we de nacht in de auto doorgebracht. De volgend dag kwamen we rond acht uur ‘s avond aan bij het Gardameer. Op de eerste de beste camping was geen plaats. Na enkele campings werden we toch geholpen. De beheerder van Joegoslavische afkomst had voor ons een oplossing.