Oorsprong namen

van Ooyen

Verspaget

Voorouders

van Ooyen

Verspaget

Broers & Zusters

van Ooyen

Verspaget

Jeugdjaren

Jo

Nellie

Jo & Nellie

verkering

gezin

De (voor)ouders van
Jo van Ooyen en Nellie Verspaget
Vorige.
Volgende.
Startpagina.
Ons moeder trouwde  bij haar in. Toen ons moeder naar de Slagerstraat verhuisde ging zij mee. In 1942 ging ze bij ome David op de Broekseweg wonen. Ze kwam regelmatig bij ons op bezoek en leerde dan ons Nettie haken. Schrijven deed zij met heel grote letters.
Toen opoe’s toestand verergerde werd zij opgenomen bij de nonnen op de Kloosterdreef. Omdat zij graag gerookt vlees lustte, moest ik dat van m’n moeder naar haar brengen. Ik belde aan en een non deed open. Ik zei: “Dit is voor opoe van Ooyen.”  Ze zei: “Die kennen wij niet, maar wijs ze maar eens aan.”. Toen ik bij haar bed kwam, zei ze: “Oh, Je bedoelt opoe Verspaget.”

Opoe overleed hier en werd op 6 december 1948 begraven op het Kerkhof van de Petruskerk.
De familie kwam na jaren bij ons in de Slagerstraat tezamen.
Ondanks de begrafenis hadden mama en papa er voor gezorgd dat Sinterklaas voor ons op de bekende tafel speelgoed had gereden. Voor mij het eerste deel van een mecanodoos.
Ongeveer in september 1948 kwam zij bij ons en zei tegen ons moeder: “Meid ik kom bij jouw sterven”. Toen zij met ons moeder naar dokter Janssen ging, bleek dat zij endeldarm kanker had.
Dokter Janssen met zijn kinderen in de deuropening van ‘t voormalige stadhuis van Woensel, waar hij woonde en praktijk hield.
Tijdens de bevrijdingsfeesten op 18 september kwam ome David, met teveel drank op, opheldering vragen. Omdat onze ouders op het buurtfeest waren en de deur op slot was, heeft hij die ingetrapt.
Nadat opoe hem had uitgelegd dat zij het tussen zijn kostgangers niet prettig vond en zich schaamde, accepteerde hij het.