Oorsprong namen

van Ooyen

Verspaget

Voorouders

van Ooyen

Verspaget

Broers & Zusters

van Ooyen

Verspaget

Jeugdjaren

Jo

Nellie

Jo & Nellie

verkering

gezin

Gezin
Jo van Ooyen en Nellie Verspaget
Vorige.
Volgende.
Startpagina.
1956                                            (Bekijk foto’s 1955 t/m 1958 in serie)
Staande geheel rechts Marianne (10 jaar) en voor haar gehurkt Vera (6 jaar). Een foto voor het raam van de familie Dekkers, onze buren. Johny Dekkers, die in het midden staat, doet zijn eerste communie.
Vera met hoed en step in de tuin.
Op 16 januari 1956 overleed opa Willem van Ooyen in het bejaardenhuis te Oisterwijk. Bijna drie jaar na het overlijden van z’n “grutje”. Hij overleed op zes en tachtigjarige leeftijd en werd begraven op het kerkhof  van dit bejaardenhuis. De begrafenis was zeer sober. Opa stond opgebaard tegen de muur in de gang en hij werd bij opoe  in het graf gelegd. Hier samen met z’n dochter, tante Sjaan, in het bejaardenhuis.
De nonnen van de kleuterschool aan de Heezerweg zetten met hun kleuters een toneelstuk in elkaar. De toneelvoorstelling wordt gegeven in het gebouwtje aan het Arnaudinaplein. De opbrengst van het school-toneel is bestemd voor het nieuwe jeugdhuis, het latere Wirogebouw.  
Ons Vera vervult verschillende rollen van clowntje, elfje, heksenkoningin en chineesje. Met de tekst “voor het jeugdhuis” nemen de chineesjes samen de non van liefde afscheid van het pu-bliek. In die tijd werden er ook iedere zondagmorgen aan de deur bonnetjes (steentjes) met verschillende kleuren van een dubbeltje en een kwartje verkocht voor het nieuwe jeugdhuis.
Geen wonder dat Veraatje zoveel rolletjes moest uitvoeren. Ze had “het op toneel staan” al op de balletschool geleerd van juffrouw Senders. Deze juffrouw is een nicht van Ria en Willy Senders, de kinderen van tante Joke, een zus van mama. Ook Vera zou volgens papa net als Netty een ballerina worden. In deze tijd las mama voor uit het boek over Anna Pavlova.
Ik zat in mijn eindexamenjaar Mulo. In het voorjaar kregen wij op school een retraite, waar wij ook van een pater seksuele voorlichting kregen. Hij nam ons ook de biecht af, terwijl hij op een stoel zat en wij naast hem moesten knielen. Thuis heb ik die seksuele voorlichting aan mama verteld. Ze vond dat hij het heel mooi had uitgelegd. Deze foto is van de retraite voor de examenklas van 1955.
In 1956 was ik aan de beurt. Ik kan me niet herinneren dat toen ook ’n foto in ’t Stadswandelpark is gemaakt. Namen van leerlingen heb ik niet paraat. De gezichten komen me wel bekend voor. Middelste rij v.l.n.r. de namen en scheldnamen van de leraren: dhr. Bernse (de Fop), dhr. Van Tuyl (de Rooie), dhr. Jeuken, dhr. Jansen (kruimeltje), geestelijke, dhr. Verberne (de bloedhond), dhr. Cox (de bulldog), dhr. Geerts (de Gerrit), onbekend, dhr. Meys (Toon zeik). Dhr. Jeuken is later met z’n auto verongelukt op een van de overwegen in Tongelre. Hij woonde op ‘t Hofke, waar hij les gaf voor o.a. Praktijkdiploma Boekhouden. Van hem heb ik nooit les gehad. Van kapelaan van Duren (de scheet) kregen we Godsdienst. Van dhr. Jansen kregen wij ook tekenen. Ik had eens een arend met uit slaande vleugels nagetekend. Hij dacht dat ik het had overgetrokken. Als ik het voorbeeld mee naar school nam en het bleek dat het niet overgetrokken was, dan kreeg ik een negen. Toen ik hem het voorbeeld liet zien en kreeg ik een negen.
Het elftal van de St. Augustinus Mulo voor het Paasvoetbaltoernooi van 1956. De selectie bestond uit leerlingen van verschillende klassen. Staande vlnr. Johan Verberk, van Lieshout, Willy van Ooyen, Frans Buissink, Winnie Hendriks, Antoon Kluytmans, Harry Foolen, leraar Jeuken, zittend vlnr. Harry vd Laar, Pierre Boudoin, Carlo Verhoeven, Wim Nouwen, Jan Thoonen en Johan Vroomen. Wij behaalden de derde prijs.