Corry & Willy

Gezin

Voorouders

Methorst

Kievit

Methorst

Jeugdjaren

Zusters

Corry

Families

Van Ooyen-Verspaget

Gezin
Willy van Ooyen en Corry Methorst
Vorige.
Volgende.
Startpagina.
1985
Dit jaar gaan we voor de eerste keer op winter-vakantie in Werfenweng, Oostenrijk. We logeren in Hotel Elisabeth.
Hier zitten we aan ons ontbijt. Vlnr. Ikzelf, Corry, Toos , Harry en Annie.
We gaan “langlaufen” en wandelen. Ondanks het winterlandschap is het een aangename temperatuur. En kreeg je het goed warm van de langlauf sport.
Hier staan we in de sneeuw bij de Alpen hut, waar we ongetwijfeld weer Jägerthee gedronken hebben. De eerste Jägerthee was voor mij een vergissing. Na ‘n avondje doorzakken wilde ik geen drankje met alcohol drinken.
In m’n onschuld nam ik dus een beker Jägerthee.
We zaten buiten tijdens een pauze met langlaufen. De damp van de thee die ik inademde maakte al dat ik aangeschoten raakte. Na ‘n paar slokken was ik m’n kater meteen kwijt. Toen we verder gingen
langlaufen ging ik regelmatig onderuit. Dit tot ergernis van een Duitser die achter mij zat. Ik riep hem toe: “Leer maar remmen”.
In april kregen we een geboorte kaartje uit Zuid-Afrika van Ton en Mario Thehu.

Op 27 april behaalde ik het zeil-diploma B. En we besloten een zeilboot te kopen.
In Drimmelen kochten onze zeilboot, een Kelt 620 met de naam PUTIH DUA. Hetgeen in het Maleis witte twee betekent; waarmee hoogstwaarschijnlijk de twee zeilen wel bedoeld zijn.
Om de boot goed te leren kennen huurde ik een zeiler in om mij in het bijzonder het mast strijken te instrueren.
Na deze uitleg en tijdens het hijsen van de zeilen  ontstond er een gijp. De instructeur, die al vanaf z’n 6e jaar zeilde raakte te water. Een ogenblik was ik hem kwijt. Tot dat hij achter de boot aan het trapje hing. Hij zag het aankomen en was overboord gesprongen met wel een lijn vasthoudend. Onder hilariteit van onze dochters kleedde hij zich geheel uit. Gelukkig had ik m’n trainingspak meegenomen. Omdat hij ook nog jarig was en z’n pet verloren had, hebben wij hem ook een pet cadeau gegeven.
Voor onze thuishaven koos ik de haven van Gent aan de Zandmeren in Kerkdriel.
Samen met
Ton Roulaux heb ik de boot overgevaren. Een dagje zeilen op de Maas met Nicole, Marion en haar vriendin. (filmpje Kelt 620)
Op 1 mei gaan we naar de begrafenis van Wilhelmus, Franciscus Huiberts, de vader van Annie van de Donk. De drievoudige weduwnaar werd begraven op ‘t St. Odulphuskerkhof in Best.
Zaterdag 22 juni gaan we naar de uitvaartdienst van oma Sengers. Zij is de moeder van onze buurvrouw Riet Croonen.