Corry & Willy

Gezin

Voorouders

Methorst

Kievit

Methorst

Jeugdjaren

Zusters

Corry

Families

Van Ooyen-Verspaget

Gezin
Willy van Ooyen en Corry Methorst
Vorige.
Volgende.
Startpagina.
Johanna is geboren op 8 mei 1878.
Haar eerste kind Willem werd geboren op 5 december 1897 en overleed twee maanden oud op 15 februari 1898. Volgens ma Methorst kreeg zij 18 kinderen.
Haar 2e kind Catharina (Kaat) geboren 20 november1898, 3e kind Willem geboren op 29 oktober 1899, 4e kind Engelbert geboren 17 december1900.
Verder mij bekend ome Janus en de tantes Mien en Sjaan en moeder Marie.
Opoe Johanna de Kievit - Ligtvoet
Moeder Maria de Kievit
Ma Methorst - de Kievit is geboren op vrijdag 31 mei 1912 in Oosterhout en zij is overleden op zondag 18 januari 1976 te Eindhoven. Na het kienen samen met haar dochter Ria werd zij onwel. In het St. Jozef-ziekenhuis aan de Aalsterweg bleek zij overleden te zijn. Zij overleed op haar trouwdag 18 januari.
Hier met haar broer Janus.
Zij vertelde dat ze vroeger met ze allen uit een pan aardappelen aten, die zij met een vork in de jus doopte (sopte). Op jonge leeftijd werkte zij bij de Hero. Later ging zij naar Eindhoven om bij Philips te gaan werken. Hier op ongeveer  18-jarige leeftijd. En samen met haar nicht Nellie Bijsterveld. De dochter van haar zus Kaat.
Op 21 jarige leeftijd trouwde zij op donderdag 18 januari 1934. Hier hoogstwaarschijnlijk aan de koffie met haar schoonzussen Mien en Ort in de Drebbelstraat. Zij kreeg zes dochters en ook een zoon, die maar een dag geleefd heeft. Hij werd op woensdag 11 december 1940 om 0 uur 15 geboren. Hij kreeg de naam Willem en overleed op 12 december 1940.  29 Augustus 1941, ma Methorst krijgt haar persoonsbewijs.
Samen met pa voor hun huis aan de Cornelis Bloemaertstraat tijdens  het huwelijk van Annie. Dan voor de Judas Thadeuskerk bij het huwelijk van Willy. En samen in de voordeur tijdens het huwelijk van Ria.
Een van de laatste foto zoals wij haar kenden als ze op bezoek kwam.
Tijdens de oorlog was eenieder verplicht dit bewijs bij zich te dragen. Een lening van 25 gul-den aan de “ETOS” Coöperatieve Verbruiksvereniging en Broodbakkerij U.A., gedateerd op 28 augustus 1942. Of ieder lid dit bedrag moest lenen aan de ETOS (Eeendracht, Toewijding, Onderlinge, Samenwerking) is voor mij een vraagteken.