Oorsprong namen

van Ooyen

Verspaget

Voorouders

van Ooyen

Verspaget

Broers & Zusters

van Ooyen

Verspaget

Jeugdjaren

Jo

Nellie

Jo & Nellie

verkering

gezin

Gezin
Jo van Ooyen en Nellie Verspaget
Vorige.
Volgende.
Startpagina.
1959                                     (Bekijk foto’s 1959 t/m 1961 in serie)
De laatste week voor m’n afzwaaien moest ik de Daf eentonner inleveren en werd deze op een veld gestald. Een luitenant die deze Daf wilde gebruiken, constateerde dat er te weinig olie in het carter zat.
Hij beschuldigde mij de auto zonder olie te peilen had weggezet. En gaf me opdracht de olie er uit te lopen.
Er kwam inderdaad te weinig olie uit. Maar omdat hij vanwege de kou binnen was gaan zitten, kon ik een monteur aanspreken, die mij een kannetje afgewerkte olie aanreikte. De luitenant kon het niet begrijpen dat er nog zoveel olie in het carter zat. De meegelopen sergeant van de garage had er wel een wonderlijke verklaring voor. Het kwam wel meer voor dat de peilstok te weinig aanwees vanwege een luchtbel of vacuüm!?
In deze supermarkt werkte ik onder de winkelchef, Buteyn. Als bediende was het zwaar werk. Het magazijn was boven en bereikbaar via een trap met een draai er in. Op de maandagmorgen begon ik het gesorteerde leeg goed naar beneden voor op straat te zetten. In de middag kwam de vracht en moest alles naar boven. Ondanks dat ik mager was, gebeurde het op een warme dag, door het transpireren dat mijn broek zodanig aan m’n lijf bleef plakken dat ie van boven naar onderen open scheurde. Daarentegen was het helpen van klanten achter de vleeswaren wel fijn werk. Ook vroeg de chef ieder zaterdag aan mij na te blijven hem te helpen bij wat klusjes, waaronder het geld te tellen. Hij beloonde mij met een dikbuikje bier en een pakje Hunter.
Eens had hij het toen voor mij nog onbekende schimmelkaas ingekocht. Wat ik weigerde te proeven.
Hij zei: ”Doe je ogen dicht en je mond open dan stop ik het erin”. Het smaakte goed. Collegaatjes waren o.a. José Klumpkes en ’n Netty uit Geldrop. Toen Netty afscheid nam, heb ik een toespraakje gehouden.
De chef werd hierdoor verrast en ging vlug iets pakken om dit aan haar te geven.
Op de zondag 1 februari zwaaide ik af. Omdat ik net als papa het slagers vak in wilde gaan, ging hij alvast voor ik afzwaaide bij de Etos informeren voor een baan. Daar kreeg hij te horen dat ik wel kon beginnen als bediende in een kruidenierswinkel, hoek Aalsterweg en Leostraat.
Ome Janus en tante Ali zijn op 2 juni 1959 25 jaar getrouwd. De bruiloft wordt gevierd in de Schoenmakerstraat, waar zij in een bovenhuis wonen. Netty naast ome Willem in gesprek met tante Ali. Het bekende 3x3=9 en een ieder zingt z’n eigen lied.
Achter de tafel de mee zingende tante Ali, ome Janus, ome Willem, tante Sjaan, tante Marie, Vera en Hans. En inhaken doen we ook. Achter de tafel Berendje en Anne Zwart, Spar kruidenier, mama, papa, Marianne, Netty en Hans. Voor het gordijn buurman de Vos, dan een buur uit de Bakkerstraat.
Mama zingt hier haar eigen lied: “Als ik naar andere mannen kijk” En Vera slaat de maat!
Papa zingt: “Zoek de zon op” van Lou Bandy. Marianne kijkt haar ogen uit.
Vera vond het maar niks, die lange onderbroek.

Vera en Willy laten even zien dat ze kunnen swingen. Vader en zoon dansen met Greetje en Roelie de Vos. Netty en Hans zien hun kans schoon, terwijl er gedanst wordt.
Dan wordt er aangebeld.
In deze tijd gingen we dansen bij Need en op de Wal. Na ‘t dansen heb ik toen enkele grietjes naar huis gebracht. Zoals naar de Groendwarsstraat in Tongelre. Met haar ouders heb ik kennis gemaakt. Zij was ‘n stuk ouder dan ik. Verder ‘n meisje dat in ‘t Burgplan woonde. Dan een meisje dat in de Simon van Leeuwenstraat woonde. Met haar heb ik enkele afspraakjes gehad.