Gezin
Jo van Ooyen en Nellie Verspaget
Na herhaalde verzoeken werd mama door dokter Spekker in het St. Josephziekenhuis geopereerd aan een verzakking. Omdat er nog kinderen konden komen, wilde hij niet meteen opereren. “Dat komt omdat het een Katholieke dokter is”, zei mama. Voor deze tijd was het een flinke ingreep.
De eerste dagen was zij bijna niet aanspreekbaar en lag zij apart samen met een ander vrouwtje, die steeds om “mijne mens” schreeuwde.
Een non, die schijnbaar niet uit onze omgeving kwam, vroeg aan mama: “Wat bedoeld zij met “mijne mens?” Oh, dat is haar echtgenoot!
Toen mama in het ziekenhuis lag, zat ik in klas 2b van de mulo. Ons gehele gezin was ondergebracht bij familie. Ik logeerde bij ome Janus en tante Ali in Woensel. Op de fiets naar school betekende iedere dag over de beruchte overweg.
Met de Mulo op schoolreis. Voor de bus vlnr. Johan Vroomen, ??, Carlo Verhoeven. Het monument van de Grebbeberglinie. Rondvaart langs de Zuiderzee-werken. En een kruisende zeilboot in de haven van Harderwijk.
We gingen ook naar het Openlucht Museum. Toen we luid zingend voor ‘t restaurant het lied van EVV zongen, stond daar een deftige kelner die ons toeriep: “Jullie komen zeker uit ‘t zuiden?” “Ja, wij komen uit het zuiden.” Hij antwoordde: “Dat dacht ik wel, de wijzen kwamen uit ‘t oosten”
Dan de schilder klas van de 1e Lts in de Catharinastraat. Hier zit 2e van rechts mijn vriend Peter van Bussel.
Onder de zusjes van Ooyen bij van Bussel voor de raam in de Leeuwenstraat. Roosje van Bussel doet haar grote communie. Van links naar rechts, staande Toosje van Bussel, Roosje van Bussel, Netty, Marianne, Willy van Eyk en zittend Nolleke van Bussel, Vera (4 jaar), Lowieke van Eyk en Sonja Smit.
Met de buurjongens op de fiets naar familie van Leo van Bussel in Rosmalen.
Een foto voor de psychiatrische inrichting in Vught. Links Piet Langendonk en daarnaast Leo.
Ik sta hier in de deuropening van het zelf gebouwde huis van deze familie.
Dan met buurjongens naar het wielrennen in Helmond. Vlnr. Leo van Bussel, Bertus Volleman, Piet Gunter,
Nettie met tante Netta tijdens onze vakantie in Oberhausen, Duitsland bij de vertrekkende worstel-vrienden uit Utrecht.
Tijdens onze vakantie kregen ze ook nog bezoek uit Antwerpen. Hij was van oorsprong een Deen, die samen met z’n vrouw met de tandem naar Oberhausen was gefietst.
Hij nam mij ook mee op de tandem om zogenaamd in Oberhausen rond te fietsen.
Maar in bijna elk café had hij een bekende. Hij pakte een drankje en ik kreeg een munt voor de speelautomaat.
Voor een van deze kennissen moest ik plaats maken en bij m’n neef Hans en Gisela gaan slapen in de Normannenstrasse. Alhoewel ik te voet de weg wist, moest ik met de tram. Ik ben bij de goede halte uitgestapt, maar de verkeerde kant op gelopen. Omdat ik het niet vertrouwde bleef ik de tramrails volgen. Omdat het mij helemaal niet bekend voor kwam en ik in de buurt van een schoorsteen kwam, waar vuur uitkwam, ben ik langs de rails teruggelopen, zodat ik bij dezelfde halte terugkwam. Gelukkig stond er een man met een hoed op, die me uit de brand geholpen heeft.
Piet Langendonk met daarachter Jan van Oel en Piet van Nispen. Zelf deden we ook wielrennen. Maar dan met gewone fietsen. Piet van Nispen was de beste. Maar ik kon ook aardig meekomen.