Oorsprong namen

van Ooyen

Verspaget

Voorouders

van Ooyen

Verspaget

Broers & Zusters

van Ooyen

Verspaget

Jeugdjaren

Jo

Nellie

Jo & Nellie

verkering

gezin

De (voor)ouders van
Jo van Ooyen en Nellie Verspaget
Vorige.
Volgende.
Startpagina.
Zo had hij een heel oude radio meegenomen. Deze radio zou veel beter zijn dan die van ons. Toen ons vader deze oude radio naar beneden haalde en aanzette, maakte deze een piepend en krassend geluid. Toch bleef hij volhouden dat zijn radio beter was. In Den Bosch luisterden ze altijd naar Ome Keesje. Toen het echt niet meer kon, heeft tante Sjaan er voor gezorgd dat zij te Oisterwijk in een bejaardenhuis geplaatst werden. Met een gehuurde auto heeft ome David Verspaget hen naar Oisterwijk gebracht.
Opa Willem hier nog aan de wandel met zijn “grutje” in de tuin van het bejaardenhuis. Opa en opoe met een neef  van opa.
Dan met Marietje Kihle en kind, een nicht van opa en tante Sjaan.
Rechts tante Sjaan aan de wandel met opa in de tuin. Dan tezamen met zijn dochter tante Sjaan en zijn kleinkind Corry Kwaks (dochter van tante Sjaan). Dit is na het overlijden van opoe. Hij ging toen snel achteruit.
Bij de begrafenis van opoe kwam hij al zijn bed niet uit. Hij zei niet mee te kunnen omdat hij ziek was. Ons papa betwijfelde dat. Het zal voor
hem wel te emotioneel geweest zijn.
Dit zijn wel de laatste levensjaren van opa Willem in het bejaardenhuis te Oisterwijk. Hier is hij op zeven en tachtigjarige leeftijd overleden en begraven op het kerkhof  van dit bejaardenhuis.
In de jaren veertig gingen ons vader en ome Janus bijna ieder twee weken, zondags naar hun ouders in Den Bosch. Ik werd meestal meegenomen. Opa nam me dan op de knie en vertelde sprookjes van de èrdman-nekes en van het vuurkolleke, het sprietje en het boontje. Ook deed hij wel eens een soldaat na en riep dan: “Geef acht, de pink op de naad van de broek!”
Zijn stokpaardjes waren politiek en sociale verhoudingen. Hierdoor vond men hem wel eens een mopperaar. Opa noemde opoe: “Ons grutje”. Ik denk dat dit een afkorting van grootmoeder is. In de winter stond hij iedere morgen als eerste op en ging houtjes kappen om de kolenkachel aan te maken.
Na hun diamanten bruiloft in 1950 ging het snel achteruit. Zij moesten naar een bejaardenhuis. Omdat in Den Bosch geen plaats was, kwamen zij terecht in Kerkdriel. Dit was een ramp. Na 60 jaar werden zij gescheiden. Opa naar de mannenzaal en opoe naar de vrouwenzaal. Onze ouders konden het niet aanzien en namen hen mee naar Eindhoven. Opa had moeite zich aan te passen. Hij bleef ons vader nog teveel als zijn kind zien.
Van links naar rechts opoe Marie, opa Willem, Ben van Dijk (kennis), ome Janus en tante Ali.
Deze foto is van de jaren dertig. Vermoedelijk bij ome Janus omdat er een kennis van hem op de foto staat. Onze grootouders woonden toen in de Brugstraat te Eindhoven.
Net voor de oorlog van 1940 zijn ze weer terug naar Den Bosch gegaan.
Voor zijn voorouders klik dan op de stamboom diagram hiernaast.
Hierbij op te merken dat niet met zekerheid is vast te stellen dat de ouders van Wilhelmus van Oijen, die geboren is met de naam Wilhelmus Peter Noije te Schaijk, Peter Derickx en Marie Willems zijn.