Oorsprong namen

van Ooyen

Verspaget

Voorouders

van Ooyen

Verspaget

Broers & Zusters

van Ooyen

Verspaget

Jeugdjaren

Jo

Nellie

Jo & Nellie

verkering

gezin

Broers & Zusters
Van Ooyen & Verpaget
Vorige.
Volgende.
Startpagina.
De feestavond kan beginnen, de drank staat al op tafel. Enkele late gasten komen het bruids-paar feliciteren. Wie is die vreemde gast?
Dat is ons moeder met het masker, waar zij destijds de lachers mee op de hand had.
Ome Janus kon uitbundig lachen. Hij maakte hierbij een g-geluid achter in zijn keel. De biertjes beginnen te werken.
Dus drie maal drie is negen, ieder zingt zijn eigen lied met de armen in elkaar om dan heen en weer wiegen.
Zo ging dat in die tijd.
Samen met Roelie, Greet en Roelof de Vos op de stoelen en maar zingen.
Geheel rechts staat Vital, de broer van tante Ali.
Wij noemden hem ook ome Vital. Ons vader kon met hem goed opschieten. Samen met zijn vrouw Rosa had hij een groentewinkel in Amsterdam. Wij zijn ook een keer bij hem in Amsterdam op bezoek geweest.
Net na de oorlog had ome Janus door de verkoop van sigaretten flink wat zwart geld in huis. In die tijd kwam de minister van financiën met de regel om het oorlogsgeld om te wisselen tegen nieuw geld. Iedereen moest zijn geld inleveren en kreeg het zogenaamde “tientje van Lieftink” om de tijd van het omwisselen te overbruggen. Ome Vital heeft toen het zwarte geld voor ome Janus via zijn groentezaak omgewisseld.
Hij kwam destijds met een vrachtwagentje, een driewieler, naar Eindhoven. Ik ben wel eens achter in de laadbak mee rondgereden.
Hier zetten onze ouders hun beste beentje voor. Ons Marianne bewondert de lange onderbroek van ons vader. Links van onze acterende moeder zit de Spar kruidenier en daarnaast Anne en Berentje Zwart. Anne was net na de oorlog in de kost bij ome Janus en tante Ali in de Slagerstraat. Toen zij vanwege de woningnood gedwongen werden inwoning te nemen, stelde zij Anne voor zijn
verloofde naar Eindhoven te laten komen en bij hen boven in te gaan wonen. Zij hebben toen via het plat dak een trap laten maken, zodat Anne en Berentje een eigen uitgang hadden.
Ome Janus en tante Ali hadden als eerste een televisietoestel. Regelmatig gingen wij er televisie kijken.
‘s-Avonds met de bus van Tivoli naar Woensel. Net zoals in de film gingen dan alle lichten uit. Twee keer in de week was er toen TV. Omdat om elf uur het einde van het tv-programma was, konden wij met de laatste bus naar huis.
Ome Janus en tante Ali met in hun midden hun nichtje Elly de Cuyper voor de Judas Thadeuskerk in Woensel. Dan ons Vera, ons Marianne, Jackie Jansen en zijn verloofde Ria.
Het is 10 juli 1964 onze trouwdag.
Ome Janus en tante Ali met in hun midden tante Sjaan van ome Willem voor de Tivolikerk, St. Jozef aan de Heezerweg.
Dit ter gelegenheid van het huwelijk van mijn zus Marianne en Tonny van de Akker op 13
juli 1966.