Oorsprong namen

van Ooyen

Verspaget

Voorouders

van Ooyen

Verspaget

Broers & Zusters

van Ooyen

Verspaget

Jeugdjaren

Jo

Nellie

Jo & Nellie

verkering

gezin

Broers & Zusters
Van Ooyen & Verpaget
Vorige.
Volgende.
Startpagina.
Tweede van links ome Willem als bazuinblazer bij de harmonie. Daarnaast poseert hij tussen een stel maten, misschien sigarenmakers of muzikanten.
In deze tijd gingen ons vader en ik met ome Janus en ome Willem naar BVV voetbal kijken. Ome Willem droeg een bolhoed. Het
gebeurde wel eens dat bij een doelpunt van BVV zijn bolhoed over zijn ogen werd getikt. Dit moet o.a. gebeurd zijn tijdens de wedstrijd tegen Heereveen met Abe Lenstra, die BVV met 3 tegen 1 won.
Ome Willem en tante Sjaan in de tijd dat wij met ons gehele gezin een week bij hen op vakantie gingen. Wij gingen met de fiets. Ons vader en moeder namen etenswaren en vooral vlees mee. ‘s Avonds gingen zij met z’n vieren uit en beleefden veel lol.
O.a. met een mombakkes, dat ons moeder opzette, haar hoofd door de gordijnen van een café stak en het hele café achter zich aan kreeg.
Toen zij ‘s morgens deze verhalen vertelden in de keuken, zagen zij de buurvrouw van boven nieuwsgierig naar binnen kijken. Om ze nog nieuwsgieriger te maken, vulden zij een lege fles jenever met water en begonnen wat luidruchtiger te praten en naar haar te proosten. Ze trapte erin en kwam naar beneden, want ze lustte ook wel een borreltje. Wat hebben ze gelachen toen zij het water uitspuwde.
Ome Willem, naast Nettie en tante Ali, genietend van een sigaar tijdens de 25-jarige bruiloft van ome Janus en tante Ali op 2 juni 1959. Rechts met tante Sjaan en het bruidspaar lachend om een mop of voordracht.
Wij hebben toen bij hen voor het eerst televisie bekeken. Philips zond toen experimentele televisie uit, wat alleen in Eindhoven en omgeving bekeken kon worden. In die tijd woonden zij ook in Tivoli en wel in de Berenstraat.
Toen hij net na z’n pensioen een hersenbloeding kreeg en gedeeltelijk verlamd raakte, wilde hij niet meer verder leven. “Ik kan toch geen carnaval meer vieren!”  Door deze hersenbloeding  noemde hij mij Wissie in plaats van Willy. Ook wilde hij niet in een invalidenwagen. Tante Sjaan moest hem uit bed halen, anders bleef hij gewoon liggen. Met deze handicap heeft hij nog ongeveer zes jaar geleefd.
Tante Sjaan van Ooyen - de Bresser was net verhuisd naar nevenstaand hofje, St. Annahof, toen zij op 31 december 1974 overleed. Haar nieuwe huisje stond nog overhoop.
Haar zoon Wim moest het nog voor haar opknappen.
December 1946 vertrok hij met de Ss. Sibajak. Met welk schip hij in een zware storm terecht kwam, waarbij gewonden vielen. In Indonesië klom hij op tot adjudant en deed hij de “Welfare”. Toen Wim terug uit Indonesië kwam ging hij bij Philips werken. Voor zijn werk had hij een televisie in huis, die hij uit elkaar moest halen en dan weer in elkaar moest zetten.