Gezin
Willy van Ooyen en Corry Methorst
In februari ontvang ik een brief van de Engelse matroos Keith Palmer. Tijdens een bezoek met personeel van Brabantia aan de efficiëntie beurs in Amsterdam hadden mijn collega, Sjaak Dreesen en ik het al snel gezien en gingen wij tegenover het beursgebouw een potje biljarten. De caféhouder stelde ons voor om met de tram naar de Dam te gaan. Daar kwamen we in
een bar terecht waar wij met Keith in gesprek raakten. We hebben een tijdje gecorrespondeerd. Dit was z’n laatste brief met de vermelding dat hij op de H.M.S. Defender ingescheept was.
Op zondag, 7 februari krijgen Wim en Willy van de Meijden hun eerste kind, een Meisje.
Zij krijgt de naam Maryam. Wim en Willy woonden toen boven bij een begrafenisondernemer in de van Leeuwenstraat nr. 50 te Boxtel. Als wij op bezoek kwamen liet Wim ons wel eens de doodskleden zien, die in een lade klaar lagen.
Met Annie, Frans en Eddy op de Juliana Hoeve in Renesse. Corry, Frans en ikzelf voor de bungalowtent van hen. Op de voor-grond zit Eddy te spelen. Dan met Annie en een “lezende” Eddy. Met een verbrande rug kunnen we nog wel ‘n spelletje doen!
Lekker voor de tent een boekje lezen.
Het is echt weer om aan het strand te gaan wandelen.
En even uitrusten op een strandpaal.
Corry op de duinovergang om nu eens te gaan zonnen op het strand. Een dagje naar Zierikzee. Waar blijft ie toch? Tonny en Marianne ‘n dagje op bezoek.
Op donderdag, 5 augustus wordt bij Wilma en Tonny Hermens hun tweede kind, de zoon Marchel geboren.
Vrijdag 6 augustus gaan papa en mama met ons naar de bruiloft van Ria en Jac.
Het was ‘n gezellig feest, waar papa goed z’n best heeft gedaan. Niet wetende dat ‘n week later ‘t noodlot zou toeslaan.
Want op zaterdag 14 augustus kwamen Tonny en Marianne met een verschrikkelijke mededeling. Die nacht was papa met een hartinfarct in het Binnenziekenhuis opgenomen. Eigenlijk zouden we met hen op het Eurostrand gaan zwemmen.
We zijn meteen naar ons thuis gegaan om ‘s middags op ziekenbezoek te gaan. Verder gingen we iedere dag naar het ziekenhuis. En omdat we toch in Eindhoven waren, reden we meestal door naar o.a. Wilma of Annie. Het gevolg was dat toen papa weer thuis was, wij met deze gewoonte een hele tijd bleven doorgaan.