Oorsprong namen

van Ooyen

Verspaget

Voorouders

van Ooyen

Verspaget

Broers & Zusters

van Ooyen

Verspaget

Jeugdjaren

Jo

Nellie

Jo & Nellie

verkering

gezin

Gezin
Jo van Ooyen en Nellie Verspaget
Vorige.
Volgende.
Startpagina.
Mis. ’s Avonds kwam de harmonie Wilhelmina voor het bruidspaar een serenade brengen. Bij het afscheidsrondje van Wilhelmina mocht ik tussen de fakeldragers meelopen. Ik deed m’n best door m’n wandelstokje rond te draaien. Vera, 10 maanden oud, was twee dagen bij tante Clara.
Een tijd voor de bruiloft werden wij door een paar vrouwen uit de Busschieterstraat op de fiets meegenomen om een jacket met hoge hoed en bruidsjurkje aan te passen.
Peter van Bussel zat bij mij in de klas en was mijn vriend. Hier de familie van Bussel Hij staat achterin voor de schuifdeur. Naast hem staat z’n oudste zus Mien, dan Roos en Leo. Naast Toon, de militair, zijn moeder met Toos en dan Nol met zijn vader. Leo speelde accordeon. En wel Circus Rens” , waar heel de buurt van genoot. Toon, was in dienst chauffeur. Ik kan me
nog herinneren dat hij met een vrachtwagen met zo'n apart voor front thuis langs kwam. Peter had toen al interesse in schilderen. Hij had met Sinterklaas een figuurzaag gekregen. En ik o.a. een kleurboek met waterverf. Hij wilde heel graag ruilen. Van de figuurzaag heb ik heel lang plezier gehad. Peter werd huisschilder met als hobby tekenen en schilderen. De schilder hobby groeide later uit tot er in les geven.
1 November 1950, opa en opoe van Ooyen zijn 60 jaar getrouwd en vieren hun diamanten bruiloft. Netty en Willy als bruid en bruidegom voor het huis van opoe en opa in de Bus-schieterstraat te ’s Hertogenbosch. Netty was verwonderd dat zij bij haar broertje in de arm mocht lopen. Willy netjes met hoed en wandelstok in de hand en rechts in de arm van z’n zusje met bruidsboeket bij het verlaten van de kerk na de
In deze tijd kwamen o.a. de melkboer, de bakker en de kruidenier langs de deur.
Op deze foto de melkboer van St.Jozef, die met zijn hondenkar en in kaki-uniform door onze straat kwam om melk te venten. Zo kwam bij ons ook de kruidenier de Gruyter met het snoepje van de week. Voor mij belangrijk vanwege het het “knutseltje” wat er altijd bij zat.
Enkele dagen na de bruiloft de vier Ooykes samen met Mieke Dekkers.
Vera met mama en Marianne op de foto. Verder met oud op nieuw bij ome Frans en tante Clara Verspaget in de Edelweisstraat. Vlnr Frans, Marianne, Netty en op de achtergrond Willy. Dit jaar vierden ome Janus en tante Ali ook hier oud op nieuw. Mama vertelde dat ome
Frans weer een grap uithaalde. Hij ging met tante Ali onder een deken liggen. De anderen stonden er omheen met de handen op de rug. Tante moest dan raden wie er met een stok op haar achterwerk had geslagen. Maar zij wist niet dat ome Frans met die stok op haar sloeg. En dus iedereen die zij aanwees geen stok in z’n handen had. Zo had hij ook een spelletje met een fluitje aan een speld, die stiekem aan je rug werd gehaakt. Een ieder, waar het slachtoffer met z’n rug naar toe stond, blies op het fluitje. Je kreeg dan hetzelfde effect.
Rond deze tijd kregen wij bezoek van familie van papa Oftewel familie van opa Willem van Ooyen. Van hen kregen wij de volgende foto’s.
Achter op de eerste foto staat van links naar rechts: “Piet, Cas en Flip”. De middelste zal wel de doopnaam Caspar hebben.
De naam Caspar heeft opa Willem ook aan drie zoontjes gegeven.
Ook kwam het voor dat hij de klas uit ging.
Ik werd dan aangewezen om op de klas te passen. Ik moest dan op zijn stoel achter de lessenaar gaan zitten. En iedereen opschrijven die zat te kletsen. Dat deed ik dan ook ijverig. Alleen als ik hem hoorde aankomen dan gooide ik het briefje met namen vlug weg. Want verraden dat deed je niet. Maar omdat ze er niet zeker van waren dat ik ‘t briefje zou weggooien, waren ze meestal stil.