Oorsprong namen

van Ooyen

Verspaget

Voorouders

van Ooyen

Verspaget

Broers & Zusters

van Ooyen

Verspaget

Jeugdjaren

Jo

Nellie

Jo & Nellie

verkering

gezin

Jeugdjaren
Jo van Ooyen en Nellie Verspaget
Vorige.
Volgende.
Startpagina.
Op 15 mei 1929 werd in hun buurt WVVZ opgericht. Papa was toen 19 jaar en voetbalde als rechtshalf en keeper in het eerste van WVVZ.
Hun voetbalveld lag tot 1947 in de driehoek achter de Broekseweg en Brugstraat.
De eerste foto WVVZ met ‘n andere club. Papa zit geknield 2de van links.
De volgende foto is een uitvergroting van papa.
Dan twee foto’s van ‘t kampioenselftal van 1937/38. Op de derde foto staande derde van links en op de vierde foto tweede van links staat Jos Wernaerds (den Blauwe) over wie papa het altijd had. Vermoedelijk was papa net voor dit kampioenschap weg bij WVVZ. Want met den blauwe heeft papa nog gevoetbald. Hij vertelde dat dit een geweldige voetballer was.
De keeper is misschien wel de zoon van de kleermaker, waar voor papa om duistere redenen plaats moest maken.
Als keeper stopte papa eens een penalty door geheel in een hoek van de goal te gaan staan. Zoals hij gokte, trapte de tegenstander de bal recht in zijn handen.
Ook voetbalde hij in het Zuid Nederlands elftal van de Katholieke voetbalbond.
Dan Café Dijssenbloem, het clubhuis van WVVZ. Deze foto is in de zestiger jaren gemaakt, toen een groot gedeelte van de Brugstraat afgebroken was.
Mama vond dat voetballen zondag’s niet zo leuk. Op een keer ging hij toch met een smoes voetballen.
Hij moest zogenaamd naar zijn ouders in Den Bosch. Tijdens die wedstrijd raakte hij geblesseerd en schijnt hij een tijdje buiten westen geweest te zijn. Aan mama vertelde hij dat hij tussen de trein en het perron gestruikeld was. Toen een collegaatje van mama, Bertha van Hirtum, vroeg hoe het met Jo was, kwam de waarheid aan het licht. Zij was wel bij die wedstrijd. Haar verloofde Herman voetbalde ook bij WVVZ.
Bertha van Hirtum woonde tegenover papa in de Brugstraat.
Verder een foto waarop papa tussen twee vrienden staat tijdens een fietstocht. Rechts zijn vriend Neijhuis, die later met een groot gezin ook in Tivoli woonde. Zijn zoon, Gerard is nog een tijd als vriendje van mij bij ons thuis gekomen.
In die tijd voetbalde papa eerst samen met zijn broers Bart en Janus bij het clubje Victoria. Bij deze club voetbalde ook Christ de Jong, later de schoonvader van onze zus Vera.
Na de viering van het eerste lustrum ging Victoria failliet.
Victoria met rechts in de middelste rij Christ de Jong, de vader van Wim en zijn oom Henk geheel rechts in de laatste rij. Bloemen voor het 1e lustrum en met z’n allen poseren. Dan enkele spelmomenten van de jubileum wedstrijd.
In 1936 kwam de Duitse Graf Zeppelin boven Eindhoven. Papa vertelde dat hij het reuze gevaarte gezien had. Foto’s  respectievelijk boven Woensel, Gestel en centrum.