Corry & Willy

Gezin

Voorouders

Methorst

Kievit

Methorst

Jeugdjaren

Zusters

Corry

Families

Van Ooyen-Verspaget

Startpagina.
Vorige.
Volgende.
Gezin
Willy van Ooyen en Corry Methorst
Na de caissons van de kunstmatige haven bekeken te hebben, gaan we naar Bayeux, waar we deze watermolen passeerden als we onderweg zijn naar de Tapisserie met
z’n geborduurd wandkleed van 70m lang met de verovering van Engeland door Willem de Veroveraar, die op z’n troon zit. Jo en Corry rusten even wat uit voor dat we de kathedraal gaan bekijken.
Jan had meer interesse in de oldtimer-show aan de overkant. Op naar ons laatste diner in het hotel Des Quatrans in Caen.
Maandag de 18de gaan we eerst met ‘n gids Caen bekijken. We beginnen bij de abdij. Als wij de prachtige eetzaal bewonderd hebben, gaan we naar buiten om de Abdij-kerk te bekijken.
Maar voor we naar binnen gaan legt onze Nederlandse gids, Marijke, een en ander uit.
Dan gaan we met de bus naar ‘t
kasteel van Caen. Hier staan we voor het enigste gebouw van ‘t kasteel wat nog overeind staat. Dit is het gedeelte waarin de kasteelheer woonde. Vanaf de muren van ‘t kasteel hebben we een mooi uitzicht over Caen. In Caen zien we een bandentram. Deze tram heeft autobanden en wordt geleid door een rail op de grond en boven geen twee maar een draad voor de stroom.
Na de lunch vertrekken we naar het 8ste wereldwonder, de Mont Saint Michel.
Laat in de middag verlaten we Mont St. Michel en gaan naar het voormalige zeerovers nest Saint Malo. Hier verblijven we drie nachten in hotel de France et Chateaubriand.
Ons vaste stekkie in de prachtige eetzaal. En de wijn is gratis!!
Na ‘n korte wandeling gaan we naar bed. Want we moeten morgen heel vroeg op.