Corry & Willy

Gezin

Voorouders

Methorst

Kievit

Methorst

Jeugdjaren

Zusters

Corry

Families

Van Ooyen-Verspaget

Gezin
Willy van Ooyen en Corry Methorst
Vorige.
Volgende.
Startpagina.
Op de terugweg net voor Feguira passeren we ‘n brug over de Mondego, waar we ‘n uitzicht op haven haven en de zee hebben. Langs deze weg aan de ander kant zijn rijstvelden.
‘s Avonds heeft de hotel eigenaar voor een folklore dansgroep gezorgd.
De danseressen hebben tijdens ‘t dansen een loodzware pot op hun hoofd.
De gasten worden uitgenodigd om mee te dansen.
Donderdag 28 juli is onze eerste dag op de terugreis. Onderweg komen we met grint gevulde “rembakken” tegen met vooraf de vraag: “Werken Uw remmen?”  Bij het plaatsje Vilar Formoso verlaten we Portugal.
Hier bekijken we het station van dit stadje.
Hier zijn we in de gouden stad Salamanca.
Onze gids wijst omhoog waar een ooievaar’s nest te zien is. Oei, wat is die bank heet!
Wel ‘n prachtige achtergrond. Onderweg
naar  Palencia rijden we door onweersbuien en zien drie schichten tegelijk. Voor we naar bed gaan ‘n bakje koffie in ons hotel Europa.
Vrijdag 29 juli rijden we naar Burgos. Omdat er geen gids kwam opdagen, gaan we wandelen in de stad. Hier in ‘t park langs de Rio Arlanzo. Boven dit riviertje vlogen opvallend veel ooievaars. Dan voor ‘t klooster Miraflores.
Het klooster heeft ‘n altaar dat belegd is met goud van Columbus.
Onze laatste stop in Spanje is in de omgeving van Idiazabal. Bij St. Jean de Luz  Om 20.15 uur komen we aan in ons hotel Mercure te Bayonne.
Zaterdag 30 juli vertrekken we naar ons laatste hotel Le Relais Sully te Nogent le Rotrou. Als Henny op de foto mag, dan maakt ze ook een foto van ons met Astrid en Theo.
Even poseren voor we het stadje in lopen.
Zondag 31 juli is de laatste dag van onze vakantie. We rijden o.a. over de N23 met oranje fakkels geschilderd op de witte verkeerszuiltjes ter nagedachtenis van de 50ste verjaardag van de bevrijding. Ons afscheidsdiner in Motel de Valk in Heerlen, waar het bloed heet was.
Theo was hier goed ziek. Bij ons aan tafel zitten mensen uit Dongen en Limburg.
Terwijl Lodewijk bij ons aan ‘t grenollen is, worden we door Els gebeld dat Annie tijdens haar vakantie met ‘n vriendin in Frankrijk overleden is. Uiteraard sloeg dit in als een bom.
Op 19 december zijn Vera en Wim 25 jaar getrouwd.
Ze vieren ‘t de 16de.