Corry & Willy

Gezin

Voorouders

Methorst

Kievit

Methorst

Jeugdjaren

Zusters

Corry

Families

Van Ooyen-Verspaget

Gezin
Willy van Ooyen en Corry Methorst
Vorige.
Volgende.
Startpagina.
Dinsdag 26 juli gaan we naar Lissabon. Bij een park pikken we onze gidse op, die eerst met ons door de hele oude binnenstad wandelt. Dan neemt ze ons mee naar het stadsdeel Belem oftewel Betlehem. Even poseren voor de mooie ingang van de Mosteiro dos Jerónimos. Dan brengt Math ons naar de Taag, waar een standbeeld staat van
‘n tweedekker, waarmee Gago Coutinho en Sacadura Cabral in 1922 vanaf Lissabon naar Rio de Janeiro de Atlantsche Oceaan overstoken hebben. De toren, gebouwd in 1400, waarvan de zeevaarders vertrokken en na jaren terugkwamen of nooit meer. Een monument in de vorm van ‘n boeg van ‘n schip ter herdenking van de ontdekkingsreizigers, die van af hier vertrokken. Langs ‘t typische trammetje lopen de
berg op naar ‘t park met uitzicht over Lissabon. Met de Santa Justa lift gaan we weer naar beneden om ‘n terrasje te pikken met de twee broers, waarvan hij met de blauwe
blouse broeder in Suriname is. Dan Renate, Maike, Theo en Astrid.
Daarna flaneren we over de boulevard Augusta. Waar we ‘n paar haantjes kopen. Het nationale symbool van Portugal.
Woensdag 27 juli beginnen we met een rondrit door de Pinhal de Leira.
De duinen met de bossen vol met pijnbomen. Corry bekijkt hier de hars winning voor de productie van terpentine. Omdat we geen restaurant tegenkomen drinken we koffie bij de bus.
Dan gaan we eerst door Nazare naar boven naar Sitio met uitzicht over ‘t strand van Nazare en de vrouwen met de zeven rokken. Daarna bekijken we hoe de vrouwen de vis schoonmaakte en te drogen legden in de zon.
Dan doen we het klooster Mosteiro de Alcobaca. Twee tomben van ‘n echtpaar met de voeten naar elkaar. Zodat ze bij de wederop-standing elkaar meteen weer zullen zien. De patio met sinaasappels. Snel we vertrekken naar de bedevaartplaats Fatima.
Hier kan je een kaars opsteken. Het zo heet dat ze allemaal slap hangen. Dan het plein met een pad waarop ‘n vrouw op haar knieën en een kind in haar armen naar de kapel loopt.
Dan bekijken we het huisje van Lúcia in ‘t plaatsje Valhinos. In de tuin achter ‘t huisje is put waar de verschijning plaats vond. Terwijl Theo met de video bezig is, drinken wij en Toos uit Gemert op ‘t muurtje water uit de put.