Corry & Willy

Gezin

Voorouders

Methorst

Kievit

Methorst

Jeugdjaren

Zusters

Corry

Families

Van Ooyen-Verspaget

Gezin
Willy van Ooyen en Corry Methorst
Vorige.
Volgende.
Startpagina.
De kamer van ons hotel. Heel bijzonder en eigenlijk toch niet, stond er in ieder kamer standaard een paraplu. ‘s Middags staat de bus klaar voor vertrek naar het Jacobijnen monument in Glenfinnan, een  dorpje aan het
Loch Shiel met een mooie omgeving.
Dan bekijken we de oude 8 sluizen met een verval van 30 meter.
Een zeiler vertelde dat ‘t anderhalf uur duurde om deze sluizen te passeren.
En dat het 2 dagen duurde om van Inverness naar Loch Ness te varen.
Bij het dorpje Spean Bridge bekijken we het monument voor de commando’s die hier in de Schotse Hooglanden opgeleid werden voor o.a. de landing op Normandië in de 2e wereld oorlog. Ook hier werden de eerste Nederlandse commando's opgeleid. Daarna gaan we door de Glen Nevis naar de hoogste berg van Schotland, de Ben Nevis. Waar we de wilde watervallen bekeken.
‘s Avonds gaan we naar een Schotse avond met Schotse liedjes en dansen. Terug in het hotel troffen we een Schotse bruiloft. De mannen hadden allemaal ‘n kilt aan.
Op onze vraag aan ‘n Schot of het waar was dat ze geen onderbroek droegen trok hij z’n rok op en ......!
Vanmorgen 8 augustus staan we om half zeven op. We vertrekken kwart over acht naar het eiland Skye. In het plaatsje Kyle stappen we uit de bus om te voet aan boord van de veerboot te gaan.
De bus moest leeg de veerboot op. Na de oversteek gaan we in het plaatsje Broadford vanwege de regen koffie drinken. Hier kreeg ik Schots wisselgeld terug. Vanwege ‘n oud
recht mag Schotland zijn eigen geld (ponden) uitgeven. Onderweg naar het vissersplaatsje, Portree, maakten we een stop bij een restaurant met een museum over de Schotse geschiedenis. Hier hebben we ook een kerkhof bekeken met o.a.
veel graven van aangespoelde lijken. Vooral van zeelieden uit de 2e wereld oorlog. In Portree bekeken we het haventje. Verder bewonderden we het eiland Skye dat bij de Schotse Hebriden hoort.
Vandaag 9 augustus gaan we naar Newton More, Inverness en Loch Ness. Onderweg passeren we Loch Logan met een dam met 15 km lange waterpijpen naar een aluminium fabriek in Ford William voor de energie.  In Newton More bekijken we ‘t water-orgel en een dia
show over de Schotse natuur in de verschillende jaargetijden. Onderweg naar Inverness passeren we ‘n typische spoorbrug omringd met prachtig heidevelden. Corry bij het kasteel van Inverness en bij het monster van Loch Ness in ‘t plaatsje
Drumnadorchit. Verder maken we een rit rond het meer Loch Ness, waar we de ruïne van het Urquhart Castle zagen liggen. Dit kasteel was het grootste van Schotland. Ook passeerden we ‘t monument van  John Cobb, die in 1952 omkwam bij ‘n poging om het wereldrecord motorboot varen te verbeteren.