Corry & Willy

Gezin

Voorouders

Methorst

Kievit

Methorst

Jeugdjaren

Zusters

Corry

Families

Van Ooyen-Verspaget

Gezin
Willy van Ooyen en Corry Methorst
Vorige.
Volgende.
Startpagina.
We gaan met Paricia en Ton met onze boot op zeil vakantie. De eerste dag leggen we rond 16.00 uur aan in Drimmelen. Na ons verfrist te hebben gaan we in het haven-restaurant dineren. Op tafel stonden wat sigaartjes en speciale houtjes om ze aan te steken. Na onze overnachting zeilen we door de Biesbosch. Omdat de ondieptes niet gemarkeerd waren, kwamen we even vast te zitten.
We werden wel gewaarschuwd door iemand aan de overkant. Maar ik was net te laat. We besloten te pauzeren voor de lunch in een tijdelijke aanlegplaats. Klik op foto’s om in deze serie bekijken.
Ton en ik namen ook nog de tijd om met de kano de binnen kreken te verkennen.
Daarna nam hij ook nog even een duik.
Hier bereiden we ons voor om via het Hollands diep naar Willemstad te zeilen. We bekijken het historische stadje en dineren er.
Op de boot borrelen we met veel lol verder.


Na overnachting in Willemstad zeilen via het Haringvliet naar Hellevoetsluis.
Tussendoor leggen we nog even aan in het haventje van Moerdijk.
Na Hellevoetsluis varen we met prachtig zeilweer terug. Het Haringvliet was vol met zeilboten. We leggen ook nog aan in het plaatsje Den Bommel, waar het standbeeld van Olivier B. Bommel beken. Om daarna weer te gaan overnachten in Willemstad. Ondanks de opmerking van een schipper naast ons dat het link was morgen uit te varen, zeilen we de volgende onder uitmuntend zeilweer richting Drimmelen om daar te overnachten.
Toen we onder de Moerdijkbrug door zeilden, besloten we koffie te gaan drinken in de tijdelijke aanlegplaats, die ook in het begin aangedaan hadden. Al bij het indraaien merkte ik aan de golfslag dat het weer omsloeg.
Binnen de korste tijd zaten we midden in een storm van windkracht tien. Omdat uitvaren veel te riskant was, moesten we blijven liggen tot de storm ging liggen. Het resultaat was dat we daar moesten overnachten. In de nacht losten Ton en ik elkaar af om de zaak in de gaten te houden.
En de leraren zijn daar ook wel voor in.
Links van de leraar met baard vriendin Cinthya en rechts Marion.
Nicole rond op het ELE haar MEAO opleiding af met het diploma Secretariaat.