Corry & Willy

Gezin

Voorouders

Methorst

Kievit

Methorst

Jeugdjaren

Zusters

Corry

Families

Van Ooyen-Verspaget

Gezin
Willy van Ooyen en Corry Methorst
Vorige.
Volgende.
Startpagina.
Hier zijn we in Volksmarsen bij een ruïne.
Marion wil liever een kroontje maken van de vele bloemetjes in het gras. Nicole helpt een handje. Toch maar even binnen kijken.
Na een mislukte wandeling met onze mede gasten uit Limburg bezochten we een kasteeltje, waar later bleek nog een baron te wonen. Het was ook niet de bedoeling dat van de schommel gebruik werd gemaakt. Aan de overkant hebben we een drankje genomen. Druk was het niet. We waren de enigste bezoekers.
Wandelen door de velden en bossen bij Breuna. En op een avond naar voor het hele dorp georganiseerde barbecue samen met de Limburgse familie.
Ook met hen naar de bronnen in Volksmarsen.
Waar we gebruik maakten van de “treed-baden”, die er langs alle wandelpaden aanwezig zijn voor een verfrissing. Zie filmpje.
Dit jaar een vakantie op een boerderij in het plaatsje Breuna in Duitsland. De meubels en de bedden waren echt uit de tijd van onze “opoes”. Hier op verkenning in het dorp en de omgeving met veel klaprozen in het koren. Zie ook filmpje.
Het is 23 juli en we gaan op bezoek bij tante Willy en ome Wim, die in Westenschouwen bij Haamstede, op vakantie zijn. In de caravan heeft Marion deze tekening gemaakt.
De caravan stond in het Komkommersteegje. Hier maakten we kennis met de prachtige omgeving van strand, duin en bossen met zijn vele wandelpaden. Later gingen we ieder jaar in de herfst naar Haamstede.
Naast het vele wandelen bekijken we het paleis in Arolsen, koningin Emma geboren en opgegroeid is. De Hercules met z’n waterval en meters hoge fontein in Kassel werd ook door ons bewonderd.

We bezochten ook het zweefvliegen. In dit gebied heeft het zweefvliegen zijn oorsprong. Heel bekend is Otto Lilienthal die met zijn op een vleermuis lijkend zweef-vliegtuig zijn eerste sprongen maakte. Door het verbod van motorvliegen na de eerste wereldoorlog is hier het zweefvliegen verder ontwikkeld.
Pluimpje en pluisje. De zebravinkjes plukten haren van pluimpje om er een nestje van te maken. Op het werk. En met dhr. Duttler, dhr. Mandigers, Riet Vullings en Mieke Beekers bij bistro Jack.