Corry & Willy

Gezin

Voorouders

Methorst

Kievit

Methorst

Jeugdjaren

Zusters

Corry

Families

Van Ooyen-Verspaget

Gezin
Willy van Ooyen en Corry Methorst
Vorige.
Volgende.
Startpagina.
Een serie foto’s van Marion net na de geboorte en een ongeveer een maand later. Samen met mama en Nicole. En op de arm bij oma Methorst, die regelmatig op bezoek kwam.
Op 24 april weegt ze 7 pond en 380 gram en is 54½ cm.
Maar ook aandacht voor Nicole van bijna 4½ jaar oud. Op de zondagmiddag de slagroom klopper aflikken.
Met mama mee kappen. En wat vind je van m’n zomer jurkje? Het  wordt al warmer. Op 26 april krijgt Nicole bij het Wit Gele Kruis in Jagershoef haar herhaling's inenting DKTP.
In het voorjaar met de familie Hermens naar Rotterdam. Hier staan we op de loopplank van een rondvaartboot. We maakten met hen veel uitstapjes, die ome Tonny uitzocht.
We gingen ook op bezoek bij familie. Hier bij tante Els en ome Bas Bakermans in de Hulstlaan te Veldhoven. Een plaatje van Nicole bij Ellen in haar kinderstoel.
Dit jaar gingen we met de familie Hermens op vakantie in Renesse. Marion nog maar enkele maanden oud ging ook mee. De bovenkant van de kinderwagen in de bolderkar en dan het strand op. Familie van de Tillaart een dagje op bezoek. Het is tijd voor het flesje. Het is toch wel fijn in het zitje? Kijk eens! Het lijkt wel dat ze rood haar krijgt. Tante Wilma waarom til jij mij zo hoog op?! Kom Nicole we gaan de zee in! Even soppen en je bent gewend aan de temperatuur van het water. Nu vind ik het wel genoeg. Kom maar mama. Het water is lekker. Monique helpt Nicole een handje. Het is heel fijn dat ze helpt. Dan is m’n kuiltje snel vol. Zo, van dat harde werken krijg je wel een flinke dorst. Ome Tonny helpt ook een handje.
In deze tijd solliciteerde ik bij de accountantsdienst van het Min. van Onderwijs. Het gesprek vond plaats in de stationsrestauratie van Eindhoven. Ik kon kiezen tussen de controle van scholen voor beroepsonderwijs of de Technische Hogeschool Eindhoven. Ik koos voor het laatste. En begon maandag 3 mei op de TH.  De officiële aanstelling gebeurde in Den Haag met het afleggen van de eed voor de Staatssecretaris mr. J.H. Grosheide. Naast de dagelijkse controle op de exploitatiekosten had ik de controle op de personele lasten. Wat o.a. betekende dat ik de personeelsdossiers bekeek of de aanstelling cfm de regels geschiedde. Na ’n tijd wilde het hoofd van onze dienst mij overplaatsen naar Utrecht. Daar ik bezwaar maakte werd een regeling getroffen dat ik voor de controle op de personele lasten een half jaar naar Utrecht moest. Mijn oplossing was dat ik de ene week drie dagen en de andere week twee dagen naar Utrecht ging. Per 1 mei 1975 nam ik ontslag en begon ik bij de Vereniging Katholiek technisch Onderwijs (VKTO). Op 21 mei overleed ome Janus bij ons in huis.