Oorsprong namen

van Ooyen

Verspaget

Voorouders

van Ooyen

Verspaget

Broers & Zusters

van Ooyen

Verspaget

Jeugdjaren

Jo

Nellie

Jo & Nellie

verkering

gezin

Gezin
Jo van Ooyen en Nellie Verspaget
Vorige.
Volgende.
Startpagina.
1957       (Bekijk foto’s 1955 t/m 1958 in serie)
Carnaval bij de Kajotters op het Arnaudinaplein. Netty, zittend 2e van rechts, daarachter staat geheel links Annie van de Wiel, buurmeisje en 2e van rechts Roos van Bussel uit de Leeuwenstraat. Daarachter geheel rechts met tulband Reniers, wiens vrouw Carla later bij ons mamma in de Antwerpenlaan kwam voor de thuiszorg.
werken. Daarna ging zij bij Christje Brancard in de Dommelstraat werken. Zij blonk uit in het kappersvak en heeft heel wat haren getoupeerd.
Vera bij juffrouw van de Ven, in de eeste klas van de Lagere school aan de Heezerweg, hoek Tivolilaan. Vera doet dan ook haar eerste Communie.
Toen ons benjaminneke maar net aan haar schoolcarrière begonnen was, ging haar oudste zus Netty direct na haar 15
e verjaardag solliciteren bij de kapperszaak van Bullens aan de Demer. Zij werkt daar anderhalf jaar en gaat dan bij van de Horst in Hooghuisstraat
Na sollicitatie bij de Luchtmacht en de Landmacht werd ik bij de Landmacht aangenomen. Vooraf kregen we thuis een officier op bezoek en werd ik in Den Haag uitgebreid gekeurd en ondervraagd. Hier de ingang met het hoofdgebouw van de van Horne Kazerne in Weert, waar ik in augustus bij de Koninklijke Landmacht werd “ingelijfd”voor zeven jaar met een proeftijd van zeven jaar. We werden tijdelijk
opgevangen in een ander gebouw, waar ook de van Heusz troepen gelegerd waren. Na wat uitleg gingen we naar de foerier, waar onze uitrusting werd uitgedeeld. Als beroeps sliepen we op een matras en niet op een strozak. Bij onze dekens kregen we ook lakens en twee latjes uitgereikt. Van dit alles moesten wij een wolletje maken. Eten deden we van aarde serviesgoed en niet van die plates met drie vakken. Na het eten stonden we in de rij om ons serviesgoed af te wassen. Per gebouw werd het eten in gamellen de eetzaal ingebracht. Iedereen kwam aan de beurt om het eten uit te delen en de gamellen schoon te maken. Voor het uitdelen van het eten werden de handen van de corveeërs geïnspecteerd.
Nettie, met collega’s van de kapperszaak Bullens. Voorop zittend vlnr onbekend, Mira, Kareltje Kup en Netty. Staande vlnr  Colette Evers uit St Oedenrode en Tonny.
Toen mijn dienstmaat, Ronny Vuurpijl een weekend bij ons verbleef, had Netty haar collega Collette ook uitgenodigd. Na de gezamenlijke maaltijd en mama aan de afwas begon, ging Rony helpen.
Toen Netty en Collette dit in de gaten kregen, vlogen ze samen de keuken in. Vlnr Nettie, Mama en Annie van de Wiel tijdens het winkelen op de Demer. De ouders van Annie Jan en Betsie van de Wiel kwamen in deze tijd regelmatig bij ons op visite. Mama kende Betsie nog van haar schooltijd. Op een zaterdag werd zij onwel en overleed.
Marianne in de zesde klas. Ze staat naast het meisje voor zuster Acquina.
Als 11 jarige staat ze voor de school maar wie klimt daar in de raam? Het zou ook een aktie van haar kunnen zijn.
Zie hier onze wildebras, samen met de tweeling Gerda en Marjan van
Nispen in de bossen en het rietven. Haar schoenen waren snel versleten. Want zo sprong ze met haar nieuwe pumps van de kolenkist. Bij een bezoek aan de Woenselse kermis slofte ze zo dat ons vader mopperend zei: “Loop toch netjes overeind!”